Volledig scherm
Een foto uit de oude doos: William Pauwels in de Gezondheidsapotheek. © JVK

Foorkramer William Pauwels (69) van de Gezondheidsapotheek overleden

De bekende Brugse foorkramer William Pauwels is overleden. Hij was één van de gezichten van de Meifoor, maar was ook op andere West-Vlaamse kermissen gekend. William Pauwels is 69 jaar geworden.

Pauwels was 18 jaar voorzitter van foorcomité Brugge, 8 jaar voorzitter en bestuurslid van het vrij nationaal syndicaat der foorreizigers van België en bestuurslid van het Ere- en Beschermcomité van de Sint-Leo scouts. 

Hij baatte samen met zijn vrouw Myriam Bossu 39 jaar De Gezondheidsapotheek uit: een friet- en oliebollenkraam. Ze leerden elkaar ooit op de kermis kennen. William Pauwels liet zijn zaak zo’n tien jaar geleden over aan een ander koppel, maar hij was nog altijd graag gezien en schuimde de kermissen nog vaak af. In 2012 stond hij op de lijst van CD&V voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.

William Pauwels werd in Brugge geboren op 26 januari 1950. Hij was zoon van een restaurantskoppel. Na zijn humaniora economische wetenschappen in de Frères, ging hij daar als kelner werken. William Pauwels laat, naast zijn echtgenote Myriam, ook twee zonen Vincent en Christophe achter. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brugse politie zet meer mensen in om cybercriminaliteit aan te pakken

    Brugse politie zet meer mensen in om cybercrimi­na­li­teit aan te pakken

    De Computer Crime Unit van de Brugse politie wordt de komende jaren uitgebreid tot vijf medewerkers. Aanleiding is het stijgend aantal aangiftes van informaticacriminaliteit. “Intern komen er ook bijkomende opleidingen en de nodige specialisaties zodat we dat fenomeen beter kunnen opvangen”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. Ook de aanpak van inbraken, uitgaansoverlast en drugs blijven de komende jaren een prioriteit.