Een incident met een auto bij de Scheepsdalebrug in Brugge in 2013.
Volledig scherm
Een incident met een auto bij de Scheepsdalebrug in Brugge in 2013. © rv

FLASHBACK. Na hallucinante beelden uit Leuven: ook onder meer brug in Brugge maakte al meerdere keren bijna slachtoffers

BruggeHallucinante beelden uit Leuven gisteren: een gezin reed halverwege een openstaande brug op de Vaartkom op, waarna de brug omhoog ging en hun wagen achterwaarts naar beneden tuimelde. Een ongelofelijk tafereel, maar wel iets wat bij heel wat Bruggelingen alvast een belletje doet rinkelen. In het verleden waren er namelijk al meerdere gelijkaardige incidenten op de Scheepsdalebrug. En ook elders kwamen mens (en dier) al vast te zitten op ophaalbruggen.

  1. LEVENSVERHAAL. Frans Vromman, dé stoetenbouwer van West-Vlaanderen: “Een vat vol verbeelding, maar ook een dominante persoonlijkheid en een flamingant”
    PREMIUM
    Brugge

    LEVENSVER­HAAL. Frans Vromman, dé stoetenbou­wer van West-Vlaanderen: “Een vat vol verbeel­ding, maar ook een dominante persoon­lijk­heid en een flamingant”

    Hoewel al in februari 2006 gestorven, is de figuur van Frans Vromman weer brandend actueel. Zijn neef Jan maakte zopas de documentaire ‘Als reuzen sterven’ over het West-Vlaamse fenomeen van processies en stoeten. Oom Frans, jarenlang regisseur van tientallen optochten in de provincie, vormt een inspiratiebron. “Ik zie hem daar nog staan met zijn veel te grote walkietalkie, doortastend als hij was", zegt Brugs cultuurschepen Nico Blontrock (CD&V). Vromman speelde ook een vooraanstaande rol bij de festiviteiten n.a.v. het 25-jarige koningschap van koning Boudewijn in 1976.
  2. Hij roerde in de potten van Hertog Jan, maar koos voor zijn gezin: Koen (38) van hogeschool Howest is de beste grootkeukenkok van België
    PREMIUM
    Brugge

    Hij roerde in de potten van Hertog Jan, maar koos voor zijn gezin: Koen (38) van hogeschool Howest is de beste grootkeu­ken­kok van België

    Elke dag kookt Bruggeling Koen Philips (38) in hogeschool Howest in Brugge voor bijna 400 hogeschoolstudenten. Geen junkfood, maar telkens twee verschillende soorten soep, een vers hoofdgerecht en een dessert. Dat hij lekker eten maakt, wisten de studenten al langer, maar vanaf nu mag Philips zich ook officieel de beste grootkeukenkok van België noemen. “Ik experimenteer wel eens met sushi of iets Thais, en dat had de jury niet verwacht van een grootkeukenkok.”