Een incident met een auto bij de Scheepsdalebrug in Brugge in 2013.
Volledig scherm
Een incident met een auto bij de Scheepsdalebrug in Brugge in 2013. © rv

FLASHBACK. Na hallucinante beelden uit Leuven: ook onder meer brug in Brugge maakte al meerdere keren bijna slachtoffers

BruggeHallucinante beelden uit Leuven gisteren: een gezin reed halverwege een openstaande brug op de Vaartkom op, waarna de brug omhoog ging en hun wagen achterwaarts naar beneden tuimelde. Een ongelofelijk tafereel, maar wel iets wat bij heel wat Bruggelingen alvast een belletje doet rinkelen. In het verleden waren er namelijk al meerdere gelijkaardige incidenten op de Scheepsdalebrug. En ook elders kwamen mens (en dier) al vast te zitten op ophaalbruggen.

  1. Eerste weekend Wintergloed goed verlopen: “Geen overrompeling door het slechte weer. Gelet op de vierde golf is dat een meevaller”
    Brugge

    Eerste weekend Winter­gloed goed verlopen: “Geen overrompe­ling door het slechte weer. Gelet op de vierde golf is dat een meevaller”

    Over de start Wintergloed was de afgelopen dagen veel te doen. Burgemeester Dirk de fauw (CD&V) en West-Vlaamse gouverneur kibbelden de voorbije week voortdurend over een mogelijke afgelasting van het winterevent. Met een CST-scan op vier locaties in de stad en een oproep om niet allemaal tegelijk naar Brugge af te zakken, leken de gemoederen bedaard. Hoe is dat eerste weekend verlopen? “Op zowel het parcours van Wintergloed als de kerstmarkt zelf is het rustig gebleven”, aldus burgemeester Dirk de Fauw (CD&V).