Het gerechtsgebouw in Brugge.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Brugge. © JHM

Filipijnse moeder weigert dochtertje al 3 jaar terug te laten keren naar de Brugse vader: rechter geeft haar 3 jaar effectief

Een 38-jarige vrouw uit de Filipijnen heeft in de Brugse rechtbank een effectieve celstraf van 3 jaar gekregen voor parentale ontvoering. Sheryl R. vertrok 3 jaar geleden met haar - nu 5-jarig - dochtertje naar haar thuisland en weigert het kind sindsdien te laten terugkeren naar haar vader in Brugge. “De beklaagde toont een gebrek aan respect voor hem en voor het Belgische gerecht”, stelt de rechter.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dierenrechtenorganisatie GAIA dient klacht in tegen dame die hond liet sterven in snikhete wagen

    Dierenrech­ten­or­ga­ni­sa­tie GAIA dient klacht in tegen dame die hond liet sterven in snikhete wagen

    Dierenrechtenorganisatie GAIA laat weten dat hun raadsman onmiddellijk de opdracht kreeg om klacht in te dienen tegen de vrouw wiens hond stierf op de parking van het AZ Sint-Jan in Brugge, nadat het dier meer dan een uur alleen in een snikhete wagen zat. De dierenrechtenorganisatie stelt zich burgerlijke partij. “Ondanks alle sensibilisering en tragische voorvallen uit het verleden, blijven mensen hun hond alleen achterlaten in de wagen”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.