Volledig scherm
Het ongeval gebeurde op de hoek van de Vossensteert en Zuidakker © Mathias Mariën

Fietsster (54) uit Brugge vecht voor haar leven na ongeval door gladheid: slachtoffer glijdt onder wielen personenwagen

Een 54-jarige vrouw uit Brugge vecht voor haar leven nadat ze donderdagochtend met haar fiets onder een wagen terechtkwam. Volgens de eerste vaststellingen viel het slachtoffer over een ijsplek en gleed ze daardoor onder de personenwagen. De bestuurster was in shock. 

Het ongeval gebeurde even voor 9 uur op het kruispunt van de Vossensteert en Zuidakker in Assebroek. De 54-jarige vrouw, die in de buurt woont, wou met haar fiets de Vossensteert opdraaien. Op datzelfde moment deed een wagen vlak achter haar hetzelfde. Door de ochtendgladheid verloor de fietsster echter plots de controle en schoof ze onder de aankomende wagen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en dienden het slachtoffer ter plaatse de eerste zorgen toe. “Ze werd uiteindelijk in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis”, bevestigt politiewoordvoerster Lien Depoorter. De politie deed ter plaatse de nodige vaststellingen, maar alles wijst in de richting van een spijtig ongeval door gladheid. Haar toestand zou ondertussen wel stabiel zijn. De bestuurster van het voertuig was in shock. 

Volledig scherm
Het ongeval gebeurde op de hoek van de Vossensteert en Zuidakker © Mathias Mariën
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde op de hoek van de Vossensteert en Zuidakker © Mathias Mariën
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde op de hoek van de Vossensteert en Zuidakker © Mathias Mariën
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 23 transmigranten per toeval aangetroffen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    23 transmi­gran­ten per toeval aangetrof­fen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    In de haven van Zeebrugge zijn donderdagvoormiddag 23 transmigranten gevonden in een koelwagen. Dat bevestigt de federale politie. “Niemand van de gevonden personen is in levensgevaar”, zegt een woordvoerster. West-Vlaams gouverneur Carl Deacluwé ijvert voor extra maatregelen. “Moeten er eerst doden vallen? We zijn op enkele dagen tijd twee keer door het oog van de naald gekropen. Er moeten veranderingen komen”, zegt Decaluwé.
  2. Brugs dorpsschooltje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    Brugs dorps­school­tje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    “Dit is zo’n goed en familiaal schooltje. Het zou enorm jammer zijn als het zou verdwijnen. Geloof ons: je kind is hier in fantastische handen.” De ouders van de kleuters van de Lisblomme in Zwankendamme hopen op een klein mirakel. Uiterlijk tegen 1 februari moet de directie voor volgend schooljaar twee extra kleuters vinden. Gebeurt dat niet, verdwijnt het dorpsschooltje onherroepelijk.