Ook in coronatijden genieten fietsers ten volle van een tochtje op de Vesten.
Volledig scherm
Ook in coronatijden genieten fietsers ten volle van een tochtje op de Vesten. © Benny Proot

Fietsen mag opnieuw overal op de Brugse Vesten

Goed nieuws voor de fietsers: ze mogen weer overal op de Brugse Vesten rijden. Ook de gesloten bruggen zijn opnieuw opengesteld. 

De politie besliste enkele weken geleden om fietsers op bepaalde plaatsen te weren, omdat het er te druk werd. “Maar ondertussen hebben wandelaars opnieuw meer ruimte en andere mogelijkheden – zoals parken, bossen of het strand van Zeebrugge – om zich uit te leven. Daardoor is het merkbaar rustiger op de Brugse Vesten”, klinkt het. Daarom worden de Vesten opnieuw volledig opengesteld. Uiteraard blijven de regels van social distancing wel gelden. 

  1. Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgenoten op openingsdag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”
    PREMIUM

    Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgeno­ten op openings­dag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”

    De Vlamingen zijn meteen de grens overgetrokken om de opening van de Nederlandse horeca mee te maken. Maar ook onze landgenoten met een zaak in Nederland zijn blij dat ze hun klanten terugzien. Het werd geen overrompeling in Sluis, maar wel gezellig druk. “Het voelt als een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”, zegt Liesbeth Van Os, de Brugse uitbaatster van brasserie Lizzie’s.