De route begint en eindigt in het centrum van Brugge.
Volledig scherm
De route begint en eindigt in het centrum van Brugge. © Getty Images/iStockphoto

Fiets vanuit Brugge naar het Zwin: ontdek een stukje geschiedenisles uit je jeugd

BruggeZin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Deze week staat alles in het teken van de Dag van de Wetenschap. In Brugge kan je een fietstocht maken van de voormalige beroemde geul naar het Zwin en terug.

 1. Gerecht opent onderzoek naar uitbater... Brugs politiemuseum: “Wapens verkocht? Niks van”
  PREMIUM
  Brugge

  Gerecht opent onderzoek naar uitbater... Brugs politiemu­se­um: “Wapens verkocht? Niks van”

  Het gerecht heeft een onderzoek geopend naar de uitbater van het politiemuseum in Brugge. Eind vorig jaar sloot de man de deuren van het museum en haalde hij de volledige collectie uit het museum weg. Naast een onderzoek wegens misbruik van vertrouwen onderzoekt het gerecht of Tony G. museumstukken heeft verkocht. Ook een mogelijk dubieuze inbraak in september 2022 maakt deel uit van het onderzoek. “Ik heb nooit opzettelijk een misdrijf heb gepleegd”, zegt de man zelf.
 2. Wieleravond in Concertgebouw vormt voorbode van tal van Ronde-activiteiten in Brugge: “Vroeger deden we misschien te weinig”
  PREMIUM
  Brugge

  Wiele­ravond in Concertge­bouw vormt voorbode van tal van Ron­de-activitei­ten in Brugge: “Vroeger deden we misschien te weinig”

  Een wieleravond in ‘Vive le Vélo’-stijl met onder meer presentator Karl Vannieuwkerke, analist José De Cauwer en wielerheld Eddy Planckaert op 23 februari in het Concertgebouw luidt tal van Ronde-activiteiten in Brugge in. “We willen dat de hele stad vanaf dan in Ronde van Vlaanderen-sfeer baadt”, klinkt het bij de stad. “Misschien hebben we dat vroeger te weinig gedaan.”