Volledig scherm
Brugge 30 jaar feest in 't park: Chelsie Corthals, Dirk de Fauw, Ingmar Ricquier © Benny Proot

Feest in ’t Park viert dertigste editie met wellness en milkshake

Op zaterdag 29 juni vindt in het Minnewaterpark in Brugge de dertigste editie plaats van Feest in ’t Park. Een speciale editie, want het mag net iets meer zijn.

Feest in ’t Park riep de Bruggelingen op om een affichebeeld te ontwerpen en daar werd op gereageerd: “We kregen bijna 100 voorstellen binnen”, zegt programmadirecteur Ingmar Ricquier. “De Noord-Zuidraad en de Feest in ’t Park-werkgroep selecteerden vervolgens de beste inzending. Het winnende beeld van editie 2019 komt van het jong grafisch talent Chelsie Corthals, leerlinge van het Technisch Instituut Heilige Familie.”

Feest in ’t Park is dertig jaar geleden klein en spontaan begonnen, met het doel Noord-Zuidthema’s op een plezante manier aan het publiek voor te stellen. Waar de eerste editie zo’n 500 bezoekers trok, zijn ze ondertussen uitgegroeid tot een festival dat 10.000 mensen samenbrengt.

Feest in ‘t park informeert mensen over wat er in de wereld gebeurt op vlak van mensenrechten, gezondheidszorg, onderwijs, landbouw en eerlijke handel. Op de Bazaar kan je kennismaken met meer dan 30 Noord-Zuid-infostanden die actief zijn in het Zuiden. Maar Feest in ’t Park betekent ook een stevig feestje bouwen. Ook dit jaar kan er weer genoten worden van de vaste ingrediënten: zuiderse muziek, foodtrucks, infostanden, een wereldkinderdorp vol animatie, workshops, dans en een fairtrade bar.

Speciaal voor de dertigste verjaardag is er een wellnessdorp met massages, een make-over bij een kapper of een barbier en een Mexicaanse gezichtsverzorging. Bekomen van de drukke festivaldag kan in een van de duo-hangmatten of met een zelfgemaakte fairtrade chocolademilkshake in het verwarmd voetbad.

In het Wereldkinderdorp kunnen de kleinsten een wereldreis maken en ieder continent leren kennen door workshops, demo’s, animatie en spelletjes.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Een 44-jarige man uit Roemenië riskeert vier jaar cel in de Brugse strafrechtbank omdat hij in amper drie maanden tijd liefst 21 senioren oplichtte met de zogenaamde wisseltruc. 17 keer lukte dat ook effectief, bij de overige keren bleef het bij een poging. I.G. sloeg meermaals toe in Brugge, Knokke, Roeselare, Ieper, Veurne, Lokeren en Antwerpen. “De man gebruikte telkens dezelfde list”, sprak de procureur. “Hij koos slachtoffers uit langs straat die meestal al een zekere leeftijd hadden bereikt. Hij sprak hen aan en hield hen een stuk van 2 euro voor. Dan vroeg hij die te wisselen. Als de slachtoffers hun portefeuille bovenhaalden graaide hij er geld uit en verdween. De man sloeg toe tussen 22 oktober 2018 en 22 januari 2019, tot hij in Brugge opgepakt werd. Het bleek dat hij speciaal het vliegtuig had genomen naar België om hier toe te slaan. Internationaal is hij immers al gekend. Zwitserland zoekt hem waar hij al 4 maal veroordeeld werd, en I.G. kreeg ook al straffen in Oostenrijk en Duitsland. Het is een internationale professionele dief.” Zijn advocaat heeft het niet zo begrepen. “Zijn strafblad telt in het buitenland en heeft hier geen waarde voor zijn straf hier, want hier is zijn strafblad blanco. En vier jaar cel is wel heel veel”, sprak hij. Vijf senioren stelden zich burgerlijke partij en eisten tussen de 50 en 550 euro terug. Vonnis op 17 juli.