Justine, Gaëlle, Katleen en Guy Boedt geven de fakkel door.
Volledig scherm
PREMIUM
Justine, Gaëlle, Katleen en Guy Boedt geven de fakkel door. © Benny Proot

Familie Boedt neemt na halve eeuw en vier generaties afscheid van café Craenenburg op Markt in Brugge: “Gezondheid speelt ons parten”

BruggeHet alombekende Grand Café Craenenburg op de Markt in Brugge heeft nieuwe uitbaters. Na meer dan een halve eeuw en vier generaties heeft de Brugse familie Boedt de sleutels uit handen gegeven. Wat ooit begon met ‘parrain’ Achiel in 1966, kent een einde in 2021. “Gezondheidsproblemen dwingen ons om de fakkel door te geven”, zegt uitbater Guy Boedt (57).

  1. PORTRET. Patrick Declerck, de man achter befaamde stadscinema Liberty, is overleden: “Een koppige Bruggeling met een ongelooflijke passie voor film”
    PREMIUM
    Brugge

    PORTRET. Patrick Declerck, de man achter befaamde stadscine­ma Liberty, is overleden: “Een koppige Bruggeling met een ongeloof­lij­ke passie voor film”

    Bruggeling Patrick Declerck, jarenlang de bezieler van de stadscinema Liberty in de Kuiperstraat, is afgelopen weekend overleden. Hij is 68 jaar geworden. Het nieuws raakte nu pas bekend. De filmliefhebber pur sang had zijn zaak, waar hij écht alles deed, al vier jaar geleden stopgezet. “Patrick was bezeten door film en filmtechniek. Het was een koppigaard, maar altijd bereid om te helpen waar hij kon”, typeert de Brugse filmkenner Patrick Van Hauwaert hem.