De voorstelling van het initiatief gebeurde bij optiek Dumont in Sint-Michiels.
Volledig scherm
PREMIUM
De voorstelling van het initiatief gebeurde bij optiek Dumont in Sint-Michiels. © Benny Proot

Experten moeten handel in Brugse deelgemeenten opkrikken: “Sint-Michiels kan alvast een superette gebruiken”

BruggeEen superette voor Sint-Michiels, een bankautomaat voor Lissewege en - vooral - het aanbod in deelgemeenten als Dudzele of Zwankendamme behouden: dat is de missie van drie retailexperten in de Brugse deelgemeenten. “Ze hebben heel andere noden dan de Brugse binnenstad", zegt Vanessa Dehullu van DV Consult.

  1. Op nachtelijke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uitschrijft voor niet-respecteren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”
    PREMIUM
    Brugge

    Op nachtelij­ke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uit­schrijft voor niet-respecte­ren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”

    De strenge controles op het respecteren van de nachtklok waren aangekondigd, maar toch zijn er nog mensen die denken dat ze de regels aan hun laars kunnen lappen. Zo heeft de politie van Brugge in de eerste nacht van de avondklok al twee boetes uitgedeeld. Maandagnacht hield ze twee mensen tegen die geen geldige reden hadden om zich op straat te begeven. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. “We roepen de mensen nogmaals op om de regels echt te volgen. De tijd van sensibiliseren is voorbij.”