Volledig scherm
De beklaagde werkte tot vorig jaar bij Infrabel. © Photo News

Ex-werknemer van Infrabel steelt 3,5 ton koper: “Hij was een mooie premie misgelopen”

Een 58-jarige man uit Ardooie riskeert in de Brugse rechtbank 12 maanden effectief voor de diefstal van 3.587 kilogram koper bij zijn ex-werkgever Infrabel. De man was volgens het Openbaar Ministerie gefrustreerd, omdat hij een premie van 70 euro per maand was misgelopen.

F.D. werd op 17 april vorig jaar op heterdaad betrapt in Brugge door zijn toenmalige werkgever. Spoornetbeheerder Infrabel vermoedde al langer dat hij oude metalen stal op de werkvloer. “De beklaagde bleek een plastieken zak met meer dan 6 kilo koper te hebben verstopt onder een zetel in zijn wagen", stelde het Openbaar Ministerie. “Bij een huiszoeking troffen we gelijkaardige zakken aan met scheurtjes in. Die werden wellicht veroorzaakt door stukken metaal.” 

8.237 euro

F.D. gaf volgens het Openbaar Ministerie tijdens zijn verhoor toe dat hij sinds enkele jaren metaal ontvreemdde, omdat hij gefrustreerd was dat hij een premie van 70 euro per maand was misgelopen. Het gestolen metaal, voornamelijk koper, verkocht hij na de diefstallen aan een schroothandelaar. “Het ging sinds 1 januari 2018 om 3.587 kilo ter waarde van 8.237 euro”, verduidelijkte de procureur. 

Quote

Hij zag de diefstal­len als een kleine aanvulling op zijn loon. Het is hem zuur opgebroken

Advocaat van F.D.

F.D. hangt een effectieve celstraf van 12 maanden boven het hoofd. Hij werd na zijn betrapping preventief geschorst en nam nadien vrijwillig ontslag bij Infrabel. De spoorwegbeheerder stelt zich burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding van 12.776 euro. F.D. drong bij de rechter aan op een werkstraf. “Mijn cliënt pleegde de feiten uit financiële noodzaak”, pleitte zijn advocaat. “Hij zag de diefstallen als een kleine aanvulling op zijn loon. Het is hem zuur opgebroken.” Uitspraak op 17 februari.

 1. Cercle Brugge houdt familiedag voor zieke doelman en Stichting Me To You: “De fans zijn een enorme steun voor hem”

  Cercle Brugge houdt familiedag voor zieke doelman en Stichting Me To You: “De fans zijn een enorme steun voor hem”

  Cercle Brugge organiseert zaterdag een familiedag ten voordele van doelman Miguel Van Damme en de Stichting Me To You. Enkele ouders van jeugdspelers zetten hun schouders onder het initiatief en bieden de hele dag animatie aan. Alle inkomsten gaan integraal naar het goede doel. Als zijn gezondheid het toelaat, zal ook Van Damme zelf aanwezig zijn. “Momenteel gaat alles goed”, zegt hij.
 2. De héle binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge
  PREMIUM

  De héle binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge

  File aan de Gentpoort, omdat de Katelijnepoort niet toegankelijk is. Laveren tussen de modder op de Burg. Werken op de Vismarkt. Het centrum van Brugge is deze maand een echte bouwwerf. Hoe dat komt? “We voeren de werken nu uit, net voor het drukke toeristische seizoen herbegint”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). Wij maakten een handig overzicht.