Volledig scherm
Ex-medewerkers Marie Paule Van Houtryve, Ciska Cortvriendt, Marina Uyttersprot en Sylvia Seys hadden na hun uitlatingen een klacht aan hun been © Foto Proot

Ex-vrijwilligers die Brugs dierenasiel onder vuur namen moeten niet naar de rechtbank

De Brugse raadkamer heeft zes voormalige medewerkers van het Blauwe Kruis buiten vervolging gesteld voor laster en eerroof. De directeur van het dierenasiel had eerder klacht ingediend nadat de vrouwen zich erg kritisch en negatief uitlieten op sociale media en in de pers. 

“Euthanasie bij katten? In het Brugse Blauwe Kruis was het tot voor kort meer regel dan uitzondering. De dieren kregen er zonder verdoving een euthanasiespuit recht in het hart om kosten te besparen” of “Eerlijk? Het was een Guantanamo Bay voor beesten” waren maar enkele van de felle uitspraken die zes ex-medewerkers van het Brugs dierenasiel deden. De vrouwen waren niet akkoord met het gevoerde beleid en lieten dat duidelijk merken. Dat tot tegenzin van directeur Johan Schoutteet, die hen beschuldigde van laster en eerroof en klacht indiende. De Brugse raadkamer besloot de vrouwen nu echter buiten vervolging te stellen. Volgens de raadkamer was er geen sprake was van enige kwaadwilligheid bij de vrijwilligsters en bestaat er ook zoiets als vrije meningsuiting. De vrouwen reageren opgelucht op de uitspraak en zijn bovendien blij dat er een nieuw dierenasiel wordt gebouwd. Bij het Blauwe Kruis leggen ze zich neer bij de uitspraak. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement