Volledig scherm
Khalilou Fadiga © BELGA

Ex-profvoetballer Khalilou Fadiga voor vierde keer veroordeeld voor hardrijden (deze keer 172 km/u waar je 90 mag)

Ex-profvoetballer Khalilou Fadiga (44) is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot een boete van 400 euro en 30 dagen rijverbod voor een fikse snelheidsovertreding. 

Op 25 september vorig jaar werd de voormalige flankaanvaller van Club Brugge geflitst met 172 kilometer per uur op de N31 Expressweg. Daar is de snelheid sinds enige tijd beperkt tot 90 per uur. Fadiga kwam zelf niet opdagen in de rechtbank en liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. “Mijn cliënt beseft dat hij fout was. We vragen enige mildheid aan de dag te leggen”, klonk het pleidooi. De politierechter kon weinig begrip opbrengen voor de fikse snelheidsovertreding. In het verleden werd Fadiga al driemaal eerder veroordeeld voor overdreven snelheid. “Als hij een rijbewijs heeft, moet hij de wegcode kennen. Bij zo’n snelheden heb je geen controle meer over je stuur", aldus de rechter. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.