Günther Vanaudenaerde is nu uitbater van broodjeszaak De Pauze in Sint-Kruis. Hij bluste de brand bij zijn overburen.
Volledig scherm
PREMIUM
Günther Vanaudenaerde is nu uitbater van broodjeszaak De Pauze in Sint-Kruis. Hij bluste de brand bij zijn overburen. © Jan Van Maele

Ex-profvoetballer blust hevige brand bij overburen: “Ik wist dat de mindervalide zoon des huizes nog binnen was”

“Ja, ik ben best trots dat ik die brand heb geblust." Günther Vanaudenaerde (34), uitbater van een broodjeszaak en ex-profvoetballer, aarzelde geen moment toen hij bij de overbuur langs de Moerkerksesteenweg in Sint-Kruis bij Brugge rook uit de woning zag komen. “Ik wist dat de mindervalide zoon des huizes nog binnen was”, zegt de voormalige rechtsback van onder meer Club Brugge. Opmerkelijk: de korporaal van de opgetrommelde brandweer moest zo bij zijn eigen vader en broer langsgaan.

  1. Een kostbare sax, gemaakt van bomhulzen? Ook Phare de Vie laat zich verleiden door instrumentenbouwer: “Pak bestellingen gehad tijdens lockdown”
    PREMIUM

    Een kostbare sax, gemaakt van bomhulzen? Ook Phare de Vie laat zich verleiden door instrumen­ten­bou­wer: “Pak bestellin­gen gehad tijdens lockdown”

    Het bekende Brugse restaurant Phare de Vie pronkt met een uniek designstuk: een saxofoon, gemaakt uit bomhulzen. Dergelijke bijzondere muziekinstrumenten worden vervaardigd door Bruggeling Karel Goetghebeur, die er ondanks de coronacrisis opvallend meer verkocht dan anders. “Bijna alle 193 saxofoons zijn besteld", zegt hij. Sterk, als je weet dat één exemplaar 5.000 euro kost.