Volledig scherm
Dancecafé Club D is in de Kuipersstraat gevestigd. © Siebe De Voogt

Ex-buitenwipper Club D krijgt 12 maanden cel voor twee vechtpartijen

De voormalige portier van Club D in Brugge heeft 12 maanden cel gekregen voor twee vechtpartijen in het danscafé langs de Kuipersstraat. Voor twee andere knokpartijen werd Sadaam D. vrijgesproken.

Op 14 februari 2016 was op de camerabeelden van Club D te zien hoe Sadaam D., een amateurbokser, het buiten aan de stok kreeg met een klant. Hij verkocht de man in het tumult een vuistslag. Drie maanden later werd een man uit het niets tegen de grond geslagen in het café. Hij hield een gebroken neus en hersenschudding over aan de slagen en duidde D. achteraf aan als dader. Op 29 oktober vorig jaar liet de portier opnieuw van zich horen. Wederom deelde hij een vuistslag uit aan een klant. Toen op 22 december een man verdacht werd van diefstal, werd ook hij tegen de grond gemept. “Telkens paste de beklaagde zijn vaste tactiek toe: hij kwam niet opdagen voor z’n verhoor in de hoop de dans te ontspringen”, aldus de procureur. “Het is telkens niets meer of minder dan een figuurlijke middelvinger naar justitie.” Sadaam D. ontkende in totaal drie van de vier feiten. Zijn advocaat Joris Van Maele vroeg dan ook de vrijspraak. Vorige maand kwam ook een getuige twijfel zaaien over de schuld van de voormalige portier. Uiteindelijk sprak de rechter hem donderdagmorgen vrij voor twee vechtpartijen. Voor de twee andere legde de rechtbank Sadaam D. 12 maanden cel en 800 euro boete op. Sinds het bekend geraken van de feiten mag de man volgens zijn advocaat niet meer in Club D. komen. Het danscafé werkt sinds eind vorig jaar ook met professionele buitenwippers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Een 44-jarige man uit Roemenië riskeert vier jaar cel in de Brugse strafrechtbank omdat hij in amper drie maanden tijd liefst 21 senioren oplichtte met de zogenaamde wisseltruc. 17 keer lukte dat ook effectief, bij de overige keren bleef het bij een poging. I.G. sloeg meermaals toe in Brugge, Knokke, Roeselare, Ieper, Veurne, Lokeren en Antwerpen. “De man gebruikte telkens dezelfde list”, sprak de procureur. “Hij koos slachtoffers uit langs straat die meestal al een zekere leeftijd hadden bereikt. Hij sprak hen aan en hield hen een stuk van 2 euro voor. Dan vroeg hij die te wisselen. Als de slachtoffers hun portefeuille bovenhaalden graaide hij er geld uit en verdween. De man sloeg toe tussen 22 oktober 2018 en 22 januari 2019, tot hij in Brugge opgepakt werd. Het bleek dat hij speciaal het vliegtuig had genomen naar België om hier toe te slaan. Internationaal is hij immers al gekend. Zwitserland zoekt hem waar hij al 4 maal veroordeeld werd, en I.G. kreeg ook al straffen in Oostenrijk en Duitsland. Het is een internationale professionele dief.” Zijn advocaat heeft het niet zo begrepen. “Zijn strafblad telt in het buitenland en heeft hier geen waarde voor zijn straf hier, want hier is zijn strafblad blanco. En vier jaar cel is wel heel veel”, sprak hij. Vijf senioren stelden zich burgerlijke partij en eisten tussen de 50 en 550 euro terug. Vonnis op 17 juli.