Volledig scherm
Jean-Marie Bogaert. © Benny Proot

Ere-schepen Jean-Marie Bogaert (70) herstelt na hartstilstand in het Brugse Gruuthusemuseum

De Brugse ere-schepen Jean-Marie Bogaert (70) herstelt momenteel van een hartstilstand. Die kreeg hij in het Gruuthusemuseum.

Bogaert werd gered door het museumpersoneel van Gruuthuse. “Die mensen zijn gelukkig erg goed opgeleid en konden Jean-Marie redden”, vertelde burgemeester Dirk De fauw (CD&V) op de gemeenteraad. Hij zou nu aan de beterhand zijn. Van 1977 tot 2012 was Bogaert gemeenteraadslid van Brugge, waar hij van 1983 tot 1987 en van 2006 tot 2012 schepen was. Hij werd ook provincieraadslid van West-Vlaanderen en Vlaams volksvertegenwoordiger. Als schepen was hij in zijn laatste ambtsperiode bevoegd voor onder meer Toerisme. De Vlaams-nationalist was eerst lid van de Volksunie en later van N-VA. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Duizenden liters water stromen Brugs gerechtsgebouw binnen door defecte urinoir: “Dringende renovatie dringt zich op”

    Duizenden liters water stromen Brugs gerechtsge­bouw binnen door defecte urinoir: “Dringende renovatie dringt zich op”

    Een defecte urinoir heeft zondagnacht een deel van het Brugs gerechtsgebouw onder water gezet. Het toilet is al maandenlang buiten werking, maar momenteel is het onduidelijk hoe het lek plots kon ontstaan. Het is evenwel niet de eerste keer dat er problemen opduiken met de infrastructuur van het verloederde gebouw. Vanaf januari zal een nieuwe facilitymanager zich over alle (potentiële) gebreken buigen.