De vandalen bekladden de wagen van Jietse.
Volledig scherm
De vandalen bekladden de wagen van Jietse. © RV

En plots ligt er een wc-bril op je auto: “Ze smeerden ook houtschilfers met urine en uitwerpselen over de klink”

ZwankendammeVandalen hebben zaterdagnacht een wagen in het centrum van Zwankendamme - een deelgemeente van Brugge - beklad. Ze gooiden houtschilfers met urine en uitwerpselen over de auto. Maar ook allerlei attributen belandden op de auto. “Ze plooiden mijn spiegels en ruitenwisser om en er zitten enkele krassen in het koetswerk”, zegt de eigenares.

  1. Bewakingsbeelden tonen hoe inbrekers telefoonwinkel binnensluipen vlak voor schietincident in Brugge: “Schade kan oplopen tot 20.000 euro”
    PREMIUM
    Sint-Kruis

    Bewakings­beel­den tonen hoe inbrekers telefoon­win­kel binnenslui­pen vlak voor schietinci­dent in Brugge: “Schade kan oplopen tot 20.000 euro”

    Luttele uren voor zaterdagochtend in Brugge een schietincident ontstond tussen de politie en enkele inbrekers, sloegen die laatste brutaal toe in een nabijgelegen telefoonshop. Vier daders sloegen er de vitrine stuk en slopen de winkel binnen, als paracommando's over de grond om het alarm te omzeilen. “Ze moeten op voorverkenning zijn gekomen”, denkt zaakvoerder Maxime Willems, die de schade mogelijk tot 20.000 euro ziet oplopen. Bekijk de bewakingsbeelden van de inbraak hieronder.