Brugge beschikt over een nieuwe Michelangelo om tentoon te stellen dankzij de Stichting Van Caloen
Volledig scherm
PREMIUM
Brugge beschikt over een nieuwe Michelangelo om tentoon te stellen dankzij de Stichting Van Caloen © Benny Proot

En plots ligt er een echte Michelangelo in het Brugse Groeningemuseum: “Tot de jaren 90 wist niemand dat deze tekening van hem was”

BruggeMusea Brugge, de overkoepelende organisatie van allerlei toplocaties in Brugge, krijgt een prestigieuze collectie van bijna 2.000 tekeningen van topkunstenaars in beheer. Het is de Stichting Jean van Caloen uit Loppem die de kunstwerken tijdelijk ter beschikking stelt. Absoluut hoogtepunt is de verbluffende ‘Steniging van de heilige Stefanus’ van Michelangelo. “Dit werk is een bedrag met vele nullen waard.”

  1. Gloednieuwe voetbalclub ‘De Brugse Voetbalvrouwen’ zoekt speelsters en trainer: “Minivoetbal wordt nog te vaak gezien als mannensport”
    Brugge

    Gloednieu­we voetbal­club ‘De Brugse Voetbal­vrou­wen’ zoekt speelsters en trainer: “Minivoet­bal wordt nog te vaak gezien als mannen­sport”

    Bruggelingen Helena Lema (27) en Saar Van Hevel (30) hebben onlangs De Brugse Voetbalvrouwen opgericht. Met dit initiatief richten ze zich tot vrouwen die graag minivoetbal zouden spelen op een recreatief niveau. Ondertussen hebben ze al vier trainingen achter de rug en zijn er al een vijftiental speelsters aangesloten maar het duo lanceert een oproep voor nog meer speelsters want vanaf 2023 zouden ze graag een echte competitie uitwerken waarvoor ze een tiental teams nodig hebben.