Het ‘vierkant groen’-licht langs de Scheepsdalelaan in Brugge.
Volledig scherm
Het ‘vierkant groen’-licht langs de Scheepsdalelaan in Brugge. © Benny Proot

Eerste ‘vierkant groen’-licht in West-Vlaanderen staat op Brugs zwart kruispunt: “Voetgangers en fietsers hebben hier altijd voorrang”

Brugge“Er zijn hier al te veel ernstige dodehoekongevallen gebeurd. Er moest iets veranderen." Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters legt uit waarom de eerste ‘vierkant groen’-verkeerslichten van West-Vlaanderen nu op het kruispunt van de Scheepsdalelaan met de Leopold I- en Leopold II-laan in Brugge staan. Alle fietsers en voetgangers uit de verscheidene richtingen mogen samen oversteken, terwijl auto’s en vrachtwagens moeten wachten. De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen juicht de beslissing toe. 

  1. Actiegroep kondigt beroep aan tegen bouw nieuw Clubstadion: “We laten de laatste kans om onze woonbuurt te beschermen niet passeren”
    Brugge

    Actiegroep kondigt beroep aan tegen bouw nieuw Clubstadi­on: “We laten de laatste kans om onze woonbuurt te beschermen niet passeren”

    Buurtbewoners van de Olympiasite gaan in beroep tegen de omgevingsvergunning die Club Brugge woensdag toegekend kreeg voor de bouw van hun nieuw stadion. Dat maakt de actiegroep Leefbaar Sint-Andries zelf bekend. “Wij gunnen Club Brugge een nieuw stadion, maar op een geschikte locatie buiten de stad. Ieder weldenkend mens verstaat immers dat een stadion met deze omvang niet in een woonkern hoort.”