Burgemeester Dirk De fauw en Club-voorzitter Bart Verhaeghe bij de bekendmaking van de plannen
Volledig scherm
Burgemeester Dirk De fauw en Club-voorzitter Bart Verhaeghe bij de bekendmaking van de plannen © t

Eerste schets nieuw Club-stadion moet nog getekend worden, maar Brugse burgemeester krijgt nu al wind van voren: “Wat doe je Sint-Andries aan?”

Nog vóór de eerste schets van het nieuwe stadion van Club Brugge op papier staat, verzamelen buurtbewoners die de bouw liever niet zien gebeuren zich. Ook Brugs burgemeester Dirk De fauw kreeg al diverse mails en opmerkingen met de vraag ‘wat hij Sint-Andries aandoet’. “Ik zie dit in de eerste plaats als emotionele reacties. Er ligt nog geen concreet plan op tafel, dus is het veel te vroeg om conclusies te trekken. We hebben trouwens duidelijk aangegeven dat een goede relatie met de omwonenden een belangrijk thema wordt", reageert De fauw. 

 1. Havengebied Zeebrugge ook in 2020 dé plaats waar meeste transmigranten werden opgepakt: “Dweilen met de kraan open”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Havenge­bied Zeebrugge ook in 2020 dé plaats waar meeste transmi­gran­ten werden opgepakt: “Dweilen met de kraan open”

  In december vorig jaar zijn dubbel zoveel transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen in vergelijking met december 2019. Dat blijkt uit de jaarcijfers van gouverneur Carl Decaluwé. De nakende Brexit lag aan de basis van die sterke stijging. Weinig verrassend: de meeste transmigranten werden in en rond de haven van Zeebrugge opgepakt. “Het blijft dweilen met de kraan open”, zegt gouverneur Carl Decaluwé.
 2. Corona doet omzet van Brugse frituur met 70 procent toenemen: “We rijden al met zeven auto’s rond voor thuisleveringen”
  PREMIUM
  Brugge

  Corona doet omzet van Brugse frituur met 70 procent toenemen: “We rijden al met zeven auto’s rond voor thuisleve­rin­gen”

  Veel ondernemers zien af door de coronacrisis, maar dat is niet het geval voor frituur en broodjeszaak Faluche langs de Maalse Steenweg in Brugge. Sinds de eerste lockdown is de omzet van de zaak met 70 procent gestegen. “We rijden met 7 auto’s rond om thuisleveringen te doen", zegt zaakvoerder Hans De Vrieze. En de frietjes? Die blijven knapperig vers bij aankomst.
 1. De bootjesmannen van de Brugse reien na hun horrorjaar: “We hebben miljoenen verloren”
  PREMIUM
  Brugge

  De bootjesman­nen van de Brugse reien na hun horrorjaar: “We hebben miljoenen verloren”

  “Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden we het in Brugge nog zo slecht niet. Er werd tenminste gevaren." De vijf rederijen die in Brugge met bootjes op de reien dobberen, likken hun wonden na een rampjaar. Amper 200.000 mensen werden in 2020 vervoerd. Een jaar voordien draaide dat aantal nog rond het miljoen. “We hebben een miljoenenverlies geleden”, zegt Maurice Michielsens (81), ouderdomsdeken en woordvoerder van de bootjesmannen.
 2. Stad laat gespecialiseerde firma komen om vervuiling in Brugse reien tegen te gaan: “Aanrijtijden van Civiele Bescherming zijn té lang”
  PREMIUM
  Brugge

  Stad laat gespeciali­seer­de firma komen om vervuiling in Brugse reien tegen te gaan: “Aanrijtij­den van Civiele Bescher­ming zijn té lang”

  De stad Brugge heeft een gespecialiseerde firma ingeschakeld om de mazoutvervuiling langs de Coupure in Brugge aan te pakken. Door een defect aan een tank vloeiden talloze liters mazout in de reien. “De brandweer kon de vervuiling niet alleen oplossen. De factuur zal voor de Engelse schipper zijn”, zegt schepen van Milieu Franky Demon (CD&V), die nogmaals pleit voor de terugkeer van de Civiele Bescherming naar West-Vlaanderen. “Er moet gewaarborgd worden dat bij rampen zo snel mogelijk nabije, passende hulp kan geboden worden.”
 1. Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent
  Play

  Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent

 2. Massavaccinatie in Zeelandhallen van start: 'Een belangrijke dag'
  Play

  Massavacci­na­tie in Zeelandhal­len van start: 'Een belangrij­ke dag'