De eerste gladheid wordt bestreden.
Volledig scherm
De eerste gladheid wordt bestreden. © Geert De Rycke

Eerste gladheid en dus rijden Brugse strooiwagens uit: “Hebben 350 ton zout klaarliggen”

BruggeIn Brugge is de dienst Openbaar Domein gestart met haar winterplan. De eerste strooiwagens zijn uitgereden.

 1. BINNENKIJKEN. Zorgcampus Sint-Pietersmolenwijk in Brugge is 3 hectare groot: “Dankzij het vele natuurlijke licht biedt deze plek rust aan jong en oud”
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KEN. Zorgcampus Sint-Pietersmo­len­wijk in Brugge is 3 hectare groot: “Dankzij het vele natuurlij­ke licht biedt deze plek rust aan jong en oud”

  In mei opent Mintus zijn grootste zorgsite in Brugge. De campus Sint-Pietersmolenwijk biedt een ‘inclusief woonconcept’ aan met zorg op maat. Wij gingen een kijkje nemen en waren onder de indruk van de binnenpatio’s, de rustgevende uitstraling en het maximale zicht op de omgeving. “Slechts 25% van het volledige terrein is bebouwd”, vertelt Ann Bursens van Mintus. En wat met de overige ruimte?
  Brugge
 2. Brug over de E40 is er voortaan enkel nog voor voetgangers, fietsers en dieren: “Zal geen grote mobiliteitsingrepen vergen”

  Brug over de E40 is er voortaan enkel nog voor voetgan­gers, fietsers en dieren: “Zal geen grote mobili­teits­in­gre­pen vergen”

  Een zogenaamd ecoveloduct over de E40 zorgt in de toekomst voor een veilige verbinding van Jabbeke naar Brugge en omgekeerd. De brug in de Doornstraat werd tot nu ook door automobilisten en tractoren gebruikt, maar dat zal niet meer kunnen. Enkel voetgangers, fietsers en dieren mogen er nog over. De brug verbindt de domeinen Beisbroek en Tillegem met Vloethemveld.
  Brugge