In Brugge was de match her en der op groot scherm te volgen.
Volledig scherm
In Brugge was de match her en der op groot scherm te volgen. © BHT

Eerste EK-match van Rode Duivels veroorzaakt geen problemen in Brugge: “Hartstilstand van Eriksen zorgde wellicht voor kleine anticlimax”

BruggeDe eerste EK-match van de Rode Duivels was zaterdagavond her en der op groot scherm te volgen in Brugge. Volgens de politie verliep alles bijzonder rustig. “De hartstilstand van Christian Eriksen heeft daar mogelijk een rol in gespeeld”, denkt korpschef Dirk Van Nuffel.

  1. Veel schelpjes in de Brugse straten waren verdwenen of werden gestolen... Nu zijn ze in ere hersteld: “Je vindt opnieuw de weg naar Compostela”
    Brugge

    Veel schelpjes in de Brugse straten waren verdwenen of werden gestolen... Nu zijn ze in ere hersteld: “Je vindt opnieuw de weg naar Compostela”

    Het pad met 43 bronzen schelpen van het Brugse Compostelaparcours is helemaal in orde gemaakt. Nieuwe exemplaren, die vanaf nu ook aan de Sint-Salvatorskathedraal passeren, tonen opnieuw de weg naar het Spaanse bedevaartsoord. Zelfs bij veel Bruggelingen is het schelpenpad vrij onbekend. “Eenmaal je de tocht één keer hebt afgelegd, laat Compostela je niet meer los", zegt Alex Cusse van het Vlaams Genootschap.