De Jacobin, nieuw restaurant in Brugge uitgebaat door Carl Van Oyen
Volledig scherm
PREMIUM
De Jacobin, nieuw restaurant in Brugge uitgebaat door Carl Van Oyen © Benny Proot

Eerst een pop-up, daarna vaste plek in Predikherenstraat: chef Carl (39) opent restaurant Jacobin in Brugge

BruggeNu nog een beetje verborgen in Hof de Plezance achter De Republiek in Brugge, maar vanaf de lente met een vaste stek in de Predikherenstraat: chef Carl van Oyen (39) heeft zopas restaurant Jacobin geopend. “In dit pop-uppand kan ik volop experimenteren, en ik nodig elke tafelgast uit om z'n mening te geven”, zegt hij.

  1. Advocate Griet Cnudde over geviseerde buurtbewoners van Club Brugge-stadion: “Zulke intimidatie werkt helaas. Mensen die een klacht ingediend hadden en terugkrabbelen na bedreigingen”
    PREMIUM

    Advocate Griet Cnudde over geviseerde buurtbewo­ners van Club Brug­ge-stadion: “Zulke intimida­tie werkt helaas. Mensen die een klacht ingediend hadden en terugkrab­be­len na bedreigin­gen”

    Buurtbewoners die de bouw van de nieuwe voetbaltempel van Club Brugge blokkeren, zijn kop van Jut bij een deel van de supporters. Door een blunder bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen raakten hun namen bekend, waarna bedreigingen volgden. “Intimidatie gebeurt heel vaak”, zegt advocate Griet Cnudde. “Dutroux krijgt in ons land een betere bescherming dan burgers die opkomen voor hun rust en woongenot.”