De projectoproep leverde vooral veel aanvragen op in West-Vlaanderen
Volledig scherm
De projectoproep leverde vooral veel aanvragen op in West-Vlaanderen © BELGA

Eén op drie aangevraagde elektrische laadpunten komt uit West-Vlaanderen en dat is dubbel zoveel als de nummer twee

West-VlaanderenDe oproep van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) voor meer (semi)-publieke laadinfrastructuur voor elektrische wagens heeft vooral in West-Vlaanderen gehoor gekregen. Als alle aangevraagde laadequivalenten ook effectief geïnstalleerd worden bevinden 3.389 van de in totaal 9.682 equivalenten zich in die provincie. 

 1. “Viruskoepel en spuuglelijke containers.” Vernieuwde kerstmarkt veroorzaakt verhitte discussies in Brugge
  PREMIUM
  Brugge

  “Viruskoe­pel en spuuglelij­ke containers.” Vernieuwde kerstmarkt veroor­zaakt verhitte discussies in Brugge

  De vernieuwde kerstmarkt in Brugge blijft de gemoederen beroeren, nu ook binnen de lokale politiek. N-VA-raadslid Pol Van den Driessche zegt de containers ‘spuuglelijk’ te vinden. Hij begrijpt niet waarom er niet gekozen werd voor de traditionele houten kerstchalets. “Moeten deze misbaksels echt tot kerstwinkels worden omgetoverd op enkele van onze mooiste pleinen?”, zucht Van den Driessche. De dome op de Markt noemt hij dan weer een ‘viruskoepel’.
 2. De sfeer van een après-ski, een warme glühwein of een aperitief met vrienden? Deze winterbars in Brugge en omgeving warmen je de komende weken op
  PREMIUM
  Brugge/Zedelgem/Blankenberge/Knokke-Heist/Oedelem

  De sfeer van een après-ski, een warme glühwein of een aperitief met vrienden? Deze winterbars in Brugge en omgeving warmen je de komende weken op

  Ja, we mogen nog! De eerste vrieskou bereikt ons land, de winter staat voor de deur, de kerstspullen worden bovengehaald en voor velen is het wachten op de eerste sneeuw. De aankomende decembermaand staat echter ook synoniem voor gezelligheid. Wij zochten en vonden alvast deze zeven leuke winterbars in onze buurt om ons op te warmen. Geniet ervan!