De Markt van Brugge.
Volledig scherm
De Markt van Brugge. © Photo News

Een nette stad heeft zijn prijs: een proper Brugge kost 3,6 miljoen euro

Het proper houden van Brugge kost de stad jaarlijks 3,6 miljoen euro. Dat zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld).

Het verwijderen van onkruid, het oprapen van zwerfvuil, het ledigen van afvalmanden en het opruimen van het zand in Zeebrugge zijn slechts enkele taken die het stadspersoneel van de cluster Openbaar Domein op zich neemt. “Alleen al het onkruid verwijderen neemt 21.686 werkuren in beslag per jaar. We investeren hier jaarlijks anderhalf miljoen euro in”, zegt Van Volcem. Het verwijderen van zwerfvuil neemt 38.081 werkuren in beslag en kost de stad een miljoen euro. “De totale kostprijs van al die werken kosten de Bruggeling zo'n 30 euro per jaar. Uit de analyse van de cijfers blijkt dat het verwijderen van zwerfvuil in het centrum drie keer meer kost dan in de deelgemeenten. Het aantal werkuren voor het ledigen van afvalmanden in het noorden en centrum ligt hoger dan in de andere sectoren, het toerisme is hier een verklarende factor. In Sint-Andries besteden we extra aandacht aan onder meer de opkuis van het Jan Breydelstadion.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgenoten op openingsdag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”
    PREMIUM

    Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgeno­ten op openings­dag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”

    De Vlamingen zijn meteen de grens overgetrokken om de opening van de Nederlandse horeca mee te maken. Maar ook onze landgenoten met een zaak in Nederland zijn blij dat ze hun klanten terugzien. Het werd geen overrompeling in Sluis, maar wel gezellig druk. “Het voelt als een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”, zegt Liesbeth Van Os, de Brugse uitbaatster van brasserie Lizzie’s.