Volledig scherm
Een project over duurzame voeding maakt kans op 2.500 euro. © James Arthur

Een idee rond duurzame voeding in Brugge? Doe dan mee aan de wedstrijd Brugge Smaakt

Wie een goed idee heeft rond duurzame voeding in Brugge, kan een innovatief projectvoorstel indienen voor 18 november. 

De projectvoorstellen moeten kaderen in een of meerdere thema’s van de voedselstrategie, zoals stadslandbouw, stadstuinieren, korte keten, voedselverlies, Fair Trade en minder vleesconsumptie. Zowel projecten die opgestart zijn in 2019 of die ten laatste in 2020 worden opgestart komen in aanmerking. De winnaars krijgen een geldprijs van maximum 2.500 euro. Deze prijs moet gebruikt worden om de werkzaamheden of aankopen te bekostigen die beschreven zijn in de aanvraag. “De stad zet zijn schouders onder een duurzame voedselstrategie”, zegt schepen van Klimaat Minou Esquenet (CD&V). “We moedigen lokale, milieuvriendelijk geproduceerde en seizoensgebonden voeding aan. Dat is niet enkel goed voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu.” 

Om deel te nemen aan de wedstrijd moet je het inschrijvingsformulier gebruiken en voor 18 november terug sturen via mail: leefmilieu@brugge.be of op volgend adres: Huis van de Bruggeling, Frank van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge (t.a.v. dienst Leefmilieu). De ingediende projecten worden beoordeeld volgens de volgende criteria: innovatie, sociaal- en milieu-impact, herhaalbaarheid, prijs-kwaliteitsverhouding. Meer info op foodlab.brugge.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Filipijnse moeder weigert kind al 3 jaar terug te laten keren naar de vader: rechter geeft haar 3 jaar cel

    Filipijnse moeder weigert kind al 3 jaar terug te laten keren naar de vader: rechter geeft haar 3 jaar cel

    Een 38-jarige vrouw uit de Filipijnen heeft in de Brugse rechtbank een effectieve celstraf van 3 jaar gekregen voor parentale ontvoering. Sheryl R. vertrok 3 jaar geleden met haar 5-jarig dochtertje naar haar thuisland en weigert het kind sindsdien te laten terugkeren naar haar vader in Brugge. “Met een effectieve celstraf hoopt de rechtbank een einde te maken aan de parentale ontvoering.”