Volledig scherm
Op de plek waar je vroeger L.E.S.S. vond (nu op ‘t Zand), komt een pop-uprestaurant met enkel zeevruchten. © Benny Proot

Duo achter Hertog Jan opent deze maand pop-up met alleen zeevruchten: “We halen strandsfeertje naar Sint-Michiels”

Voormalig sterrenchef Gert De Mangeleer en zakenpartner Joachim Boudens openen eind deze maand tijdelijk een nieuw restaurant in Sint-Michiels. In Bar Bulot zal je drie zomermaanden lang kunnen proeven van zeevruchten zoals oesters, kreeft of vis op de grill. “We brengen het strandsfeertje naar Sint-Michiels in afwachting van de opening van onze Parijse bistro”, zeggen ze.

In het hoofd van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens is het nooit stil, dat mag duidelijk zijn. Nadat ze eind vorig jaar de deuren sloten van hun driesterrenzaak Hertog Jan, is sinds een paar maanden restaurant L.E.S.S. op ‘t Zand in Brugge geopend. De ‘eatery’ is een schot in de roos. De cijfers zijn veel beter dan het duo op voorhand had verwacht. “De meeste klanten reserveren voor een tafel", zegt Joachim Boudens. “Maar als er een tafel vrij is, dan raakt die snel ingevuld door de vele passanten op 't Zand. Eind deze week hopen we bovendien ook ons terras te kunnen plaatsen. Dat is goed voor nog eens 36 extra zitplaatsen.”

Nieuwe projecten

Het duo was tijdens de eerste weken heel vaak aanwezig in L.E.S.S., maar dat is nu steeds minder het geval. “We concentreren ons stilaan op nieuwe projecten", geeft Gert De Mangeleer toe. Een van die projecten is een nieuw pop-uprestaurant in Sint-Michiels, op de vroegere locatie van L.E.S.S. “Dat gebouw blijven we huren en dus moeten we er iets mee aanvangen”, zegt De Mangeleer. “In afwachting van de definitieve omvorming tot Parijse bistro willen we er een seafood-restaurant van maken.” 

Volledig scherm
Joachim Boudens en Gert De Mangeleer. © Stefaan Temmerman

Basic

Twee dichte medewerkers van Joachim en Gert zullen de zaak runnen. “Zowel Pieter als Maxim zijn momenteel nog actief in L.E.S.S., maar popelen om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen", zegt Joachim Boudens. “We halen inspiratie uit buitenlandse beachbars, waar je enkel zeevruchten kan krijgen. Op de kaart staan straks kreeft, kokkels, moules de buchots, oesters of vis op de grill. Die serveren we basic, met een beetje brood en olijfolie.”

Zomerse hotspot

Het zou zonde zijn, zeggen de twee ondernemers, om de zaak in Sint-Michiels niet open te houden. “We hebben daar een keuken, meubilair en een schitterend terras. We willen er echt een zomerse hotspot van maken. Voor de inrichting gaan we sober. We konden een lot oude caféstoelen opkopen en hebben ze in het wit geschilderd. Ons personeel staat echt te popelen om eraan te beginnen.”

Op 27 juni gaat het tijdelijke restaurant, dat Bar Bulot gaat heten, open. Eind september sluit het alweer de deuren. Daarna start de verbouwing van het pand tot Parijse bistro. Dat restaurant, dat mikt op de betere Franse keuken, krijgt voorlopig de werktitel ‘Classic’. “We willen graag tegen eind november open gaan”, besluit Joachim Boudens. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Een 44-jarige man uit Roemenië riskeert vier jaar cel in de Brugse strafrechtbank omdat hij in amper drie maanden tijd liefst 21 senioren oplichtte met de zogenaamde wisseltruc. 17 keer lukte dat ook effectief, bij de overige keren bleef het bij een poging. I.G. sloeg meermaals toe in Brugge, Knokke, Roeselare, Ieper, Veurne, Lokeren en Antwerpen. “De man gebruikte telkens dezelfde list”, sprak de procureur. “Hij koos slachtoffers uit langs straat die meestal al een zekere leeftijd hadden bereikt. Hij sprak hen aan en hield hen een stuk van 2 euro voor. Dan vroeg hij die te wisselen. Als de slachtoffers hun portefeuille bovenhaalden graaide hij er geld uit en verdween. De man sloeg toe tussen 22 oktober 2018 en 22 januari 2019, tot hij in Brugge opgepakt werd. Het bleek dat hij speciaal het vliegtuig had genomen naar België om hier toe te slaan. Internationaal is hij immers al gekend. Zwitserland zoekt hem waar hij al 4 maal veroordeeld werd, en I.G. kreeg ook al straffen in Oostenrijk en Duitsland. Het is een internationale professionele dief.” Zijn advocaat heeft het niet zo begrepen. “Zijn strafblad telt in het buitenland en heeft hier geen waarde voor zijn straf hier, want hier is zijn strafblad blanco. En vier jaar cel is wel heel veel”, sprak hij. Vijf senioren stelden zich burgerlijke partij en eisten tussen de 50 en 550 euro terug. Vonnis op 17 juli.