Het politiecommissariaat in de Kartuizerinnenstraat in Brugge
Volledig scherm
Het politiecommissariaat in de Kartuizerinnenstraat in Brugge © Google Street View

Dronken koppel steelt twee politievesten uit commissariaat: “Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel”

Brugge/BrusselVan lef gesproken. Een 28-jarige man uit Sint-Pieters-Woluwe en zijn 25-jarige Sloveense vriendin beklommen begin dit jaar een stelling aan een politiecommissariaat in Brugge. Ze drongen het gebouw binnen via een raam, waarna de man twee politievesten stal. Nadien ging het koppeltje doodleuk paraderen op de parking van een hotel. Het parket vorderde voor beiden een celstraf.

  1. Vrouw (55) veroordeeld, omdat ze instructies van verkeersclown Fieto negeerde: “Zelfs een gemachtigd opzichter verkleed als clown moet je serieus nemen”
    PREMIUM
    Brugge

    Vrouw (55) veroor­deeld, omdat ze instruc­ties van verkeers­clown Fieto negeerde: “Zelfs een gemachtigd opzichter verkleed als clown moet je serieus nemen”

    Een 55-jarige verpleegster uit Brugge, die de instructies van verkeersclown Fieto in de wind zou hebben geslagen, is in beroep toch veroordeeld.De vrouw werd in eerste aanleg vrijgesproken door de politierechter, wat toen veel commotie veroorzaakte. Het parket vocht de vrijspraak aan, met succes, blijkt nu. De verpleegster krijgt een boete van 240 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. “Heel veel kinderen, ouders en grootouders zullen blij zijn met het vonnis", reageert de verkeersclown opgelucht.