Sven Vlassenbroeck op het assisenproces.
Volledig scherm
Sven Vlassenbroeck op het assisenproces. © BELGA

Drievoudig moordenaar krijgt extra geldboete wegens drugs in de gevangenis

De 40-jarige Sven Vlassenbroeck uit Geraardsbergen, die al sinds 2003 in de gevangenis zit nadat hij met zijn broer Steven een gruwelijke drievoudige moord pleegde, kreeg een geldboete van 8.000 euro, waarvan 800 euro effectief, omdat hij betrapt werd met drugs in de Brugse gevangenis. Er werd 6 maanden cel gevraagd maar omdat die straf helemaal niets uitmaakt voor de man, omdat hij sowieso levenslang in de gevangenis zit, legde de rechter hem een geldboete op. Hij kreeg wel een tuchtstraf na de feiten.

0 reacties

  1. Hollywoodsterren waren al in de ban van Vlaamse illustratrice, nu strijkt ‘Quarantaine Mama’ neer in Brugge: “Het voelt als thuiskomen”
    PREMIUM
    Brugge

    Hollywood­ster­ren waren al in de ban van Vlaamse illustra­tri­ce, nu strijkt ‘Quarantai­ne Mama’ neer in Brugge: “Het voelt als thuiskomen”

    Thaïs Vanderheyden (45), de naam doet wellicht geen belletje rinkelen. Als we spreken over de ‘Quarantaine Mama’, is dat ongetwijfeld wel het geval. De illustratrice, opgegroeid in Brugge, werd tijdens de eerste lockdown plots wereldberoemd toen Hollywoodsterren haar hilarische, maar herkenbare tekeningen over het hectische leven met vier kinderen deelden. Nu komt Thaïs terug thuis in Brugge, waar ze leegstaande panden extra in de kijker zet met ludieke illustraties. Maar wie is die ‘Quarantaine Mama’? En wat wil het stadsbestuur met haar illustraties bereiken?