Dries Corneillie is de beste sommelier van België en dat vierde hij maandag in Ter Groene Poorte, waar het allemaal begon. Naast hem links ook zijn chef Filip Claeys van De Jonkman.
Volledig scherm
Dries Corneillie is de beste sommelier van België en dat vierde hij maandag in Ter Groene Poorte, waar het allemaal begon. Naast hem links ook zijn chef Filip Claeys van De Jonkman. © Benny Proot

Dries Corneillie (28) is de beste sommelier van het land: “Ik hou van alle wijnen die elegant en puur zijn, zonder daarbij een paardenbril op te zetten”

Brugge“Met deze titel gaan er deuren open, het is heel mooi om dat om mijn cv te kunnen zetten.” Eén dag nadat hij werd uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021 geniet Dries Corneillie (28) uit Zedelgem met volle teugen. De sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge leerde de liefde voor het vak kennen in hotelschool Ter Groene Poorte, waar hij maandag met open armen werd ontvangen.

  1. REPORTAGE. Standhouders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscenario: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Standhou­ders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscena­rio: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”

    De nieuwe ‘kerstcontainers’ zijn aangekleed, de voorraden aangevuld en de goesting is groot: de standhouders op de Brugse kerstmarkt zijn helemaal klaar voor de grote opening vrijdagavond. De ‘kerstmarkt 2.0', met de nieuwe zwarte kraampjes en een indrukwekkende koepel in het midden van de Markt, zal wellicht héél veel volk richting de Breydelstad lokken. Dat denken ook de standhouders, zeker nu de lichtwandeling Wintergloed groen licht kreeg van gouverneur Carl Decaluwé. “Alleen moeten we bidden dat we binnen een paar dagen al niet weer moeten sluiten”, klinkt het. Wij gingen op pad in Brugge en snoven de sfeer onder de standhouders op.
  2. Zo reageert Brugse horeca op strengere maatregelen: “Een leeg restaurant door corona-annulaties? Dan weet je het wel ..."
    PREMIUM
    Brugge

    Zo reageert Brugse horeca op strengere maatrege­len: “Een leeg restaurant door corona-annulaties? Dan weet je het wel ..."

    Een verplichte sluiting om 23 uur, maximum zes personen aan één tafel en het nachtleven gaat volledig op de schop. De horeca is opnieuw het grootste slachtoffer van de verstrengde maatregelen. Maar opgeven? Neen, dat willen de Brugse horecamensen niet doen. Wij hoorden rond in (dans)cafés en restaurants. “Je weet nú al dat het langer dan drie weken zal duren. De vraag is: wanneer stopt deze miserie?"
  3. Geen bandje? Geen bier, zelfs niet op terras. Cafés rond Jan Breydelstadion bereiden zich mét controles op Covid Safe Ticket voor op levensbelangrijke wedstrijd
    Brugge

    Geen bandje? Geen bier, zelfs niet op terras. Cafés rond Jan Breydelsta­di­on bereiden zich mét controles op Covid Safe Ticket voor op levensbe­lang­rij­ke wedstrijd

    De cafés op De Platse zullen vanavond streng controleren op het Covid Safe Ticket. Het plein wordt volledig afgebakend en enkel wie gevaccineerd is, komt erin. Oók voor een pintje op het terras. Aan de ingang krijg je na de scan een bandje. Geen bandje? Dan geen bier. “De politie zal strikt toezien", zegt Nick Dhoest van Den Comptoir.