De rotonde van de Moerkerkse Steenweg en Doornhut in Sint-Kruis Brugge.
Volledig scherm
De rotonde van de Moerkerkse Steenweg en Doornhut in Sint-Kruis Brugge. © Benny Proot

Drie maanden geen verkeer langs drukke rotonde van Moerkerkse Steenweg door heraanleg

BruggeDe heraanleg van de rotonde Doornhut, aan de Moerkerkse Steenweg, Gemeneweideweg-Noord en Oude Hoogweg in Sint-Kruis, starten op maandag 24 januari.

 1. Streetartfestival The Bridges fleurt de zomer op, maar niet in Brugge-centrum: “We vervolledigen de route richting de zee”
  Brugge

  Streetart­fes­ti­val The Bridges fleurt de zomer op, maar niet in Brug­ge-cen­trum: “We vervolledi­gen de route richting de zee”

  Na het grote succes van het streetartfestival The Bridges in 2020 keert het concept deze zomer terug in Brugge. Niet het centrum, wél het noorden van de stad vormt het decor: van lege bedrijfsmuren tot de kop van de oude vismijnsite. “Sommige werken zullen drie keer zo groot zijn als tijdens de eerste editie”, belooft artiest en organisator Wietse.
 2. Pleegzorg West-Vlaanderen nam 1ste van 3 elektrische deelauto's in gebruik: "Na 1 maand staan er al 4.000 kilometers op de teller”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Pleegzorg West-Vlaanderen nam 1ste van 3 elektri­sche deelauto's in gebruik: "Na 1 maand staan er al 4.000 kilometers op de teller”

  Pleegzorg West-Vlaanderen heeft drie elektrische deelwagens aangekocht met steun van de provincie. De deelwagens worden voorzien aan de kantoorgebouwen van Pleegzorg in Brugge, Roeselare (Meensesteenweg) en Oostende en krijgen een publieke parkeerplaats waardoor ze zowel door de medewerkers van Pleegzorg als door de burger gebruikt kunnen worden. Die laatste kan dat door zich in te schrijven in het autodeelsysteem van burgercoöperatie CoopStroom. De eerste wagen is in Brugge ondertussen al een maand in gebruik en op zijn teller staan ondertussen 4.000 kilometers: het bewijs dat dit concept wel degelijk een nuttige investering is.