Deze jongeren wagen zich aan 1.350 fietskilometers richting Lourdes.
Volledig scherm
Deze jongeren wagen zich aan 1.350 fietskilometers richting Lourdes. © Benny Proot

Drie KSA-jongeren fietsen van Brugge naar Lourdes: “In de voetsporen van onze burgemeester”

BruggeTibo De Soete (22), Simon Van Daele (17) en Lukas Pape (17) zijn dinsdagvoormiddag vertrokken voor een fietstocht van 1.350 kilometer naar bedevaartsoord Lourdes in Frankrijk. Ze gaan er naar het Lourdeskamp van KSA Noordzeegouw, waar zo’n 800 leeftijdsgenoten op hen wachten.

  1. Boekhouder (43) die 93.000 euro verduisterde van Boudewijn Seapark, pas uit cel voor... oplichting : “Geld gebruikt voor zeer zware gokverslaving”
    PREMIUM
    Brugge/Oostende

    Boekhouder (43) die 93.000 euro verduister­de van Boudewijn Seapark, pas uit cel voor... oplichting : “Geld gebruikt voor zeer zware gokversla­ving”

    93.000 euro in nauwelijks vier maanden tijd: zo veel zou de 43-jarige boekhouder van het Boudewijn Seapark in Brugge naar zijn eigen rekeningen hebben versluisd. Om zijn gokverslaving te financieren, zo blijkt. Volgens onze informatie is S.D. evenwel niet aan zijn proefstuk toe. Zo loopt er nog steeds een onderzoek naar de man wegens grootschalige oplichting. Als bedrijfsleider zou hij grote sommen geld opgehaald hebben via crowdfunding, om vervolgens in eigen zak te steken. In dat onderzoek werd hij in april voorwaardelijk vrijgelaten, nauwelijks een maand voor hij aan de slag ging bij het Brugs themapark.