Volledig scherm
Politiecontrole Brugge © rv

Diverse inbreuken bij grote politiecontrole in Brugge

Maandagmiddag vond er in de Bevrijdingslaan een SCAN-verkeersactie plaats. De lokale politie Brugge controleerde samen met VlaBel en de Douane bestuurders op achterstallige gelden. 

De verkeersactie was dus gericht op chauffeurs die het nalaten de verkeersbelasting te betalen, onmiddellijke inningen uitstellen en penale boetes laten liggen. Autobestuurders die aan de kant moesten, werden uiteraard ook gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs achter het stuur. Ook hun boorddocumenten werden nagekeken. Op de 2.272 gescande voertuigen werd alvast 1 hit gegenereerd via ANPR (nummerplaatherkenning). Het ging om een bestuurder met rijverbod. 

Totale vaststellingen:

17.530,84 euro penale boeten (Douane) en 3 takelingen

9.478 euro verkeersbelasting (Vlabel)

3 personen waren in aanraking geweest met drugs, waarvan 1 bestuurder effectief drugs had gebruikt en ook nog drugs bij zich had.De man was ook net zijn rijbewijs gaan ophalen bij het Brugse parket. Zijn rijbewijs werd uiteraard onmiddellijk ingetrokken.

1 persoon legde een positieve alcohol sampling af maar blies daarna ‘safe’ bij de ademtest.

1 niet-verzekerd voertuig werd in beslag genomen.

Volledig scherm
Politiecontrole Brugge © rv
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee gedetineerden veroordeeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Twee gedetineer­den veroor­deeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Een 36-jarige man uit Middelkerke kreeg 6 maanden cel en 800 euro boete wegens bezit van cannabis in de Brugse gevangenis. Op zijn proces had R.K. zijn medegevangene N.Z. uit de wind gezet maar de rechter vond redens om aan te nemen dat ook die schuldig was en gaf ook hem dezelfde straf. Het was een cipier die gezien had dat beide mannen aan de celdeur ‘iets’ uitwisselden, waarna een celcontrole volgde en de drugs gevonden werden. R.K. beweerde dat de drugs afkomstig waren van N.Z., die alles ontkende. Die laatste zei dan weer dat de uitwisseling geen cannabis maar wat tabak betrof, die hij kreeg van R.K. Omdat er duidelijk leugens in het spel waren, besloot de strafrechter hen te confronteren. Waarbij R.K. plots een bocht maakte. “Ik zal de waarheid vertellen want N.Z. heeft mij inderdaad geen cannabis gegeven. Die was van mezelf. Ik was kwaad op hem door iets eerder in de gevangenis en ben al eens aangevallen ook. Ik ben mijn leven nu aan het beteren en wil oprecht zijn. Het is wel zo dat ik tabak gekregen heb van N.Z. en niet gegeven heb.” Dat leverde hem toch de toorn van de rechter op. R.K. werd enkele jaren geleden al eens veroordeeld tot twee jaar cel wegens een gewapende overval in Sun Parks. “Jij de waarheid spreken? Dat moet ik nog eens zien”, sprak de rechter. “Je hebt het ganse dossier gelogen en alles op de spits gedreven.”