Inwoners van Zeebrugge mogen beslissen hoe ze het Knapenpark willen inrichten.
Volledig scherm
Inwoners van Zeebrugge mogen beslissen hoe ze het Knapenpark willen inrichten. © Benny Proot

“Dit wordt het mooiste en grootste park aan de zee”: oud domein van Defensie is nu 8 hectare groen

ZeebruggeVoortaan weerklinkt geen alarm meer voor wie het voormalige militaire domein in Zeebrugge betreedt. 3,3 hectare van het nieuwe Kustpark Knapen is al open voor het publiek. “Zo kan je al eens kennismaken met dit groene terrein, maar er zijn nog veel veranderingen op til”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). De Britten betaalden mee, en dat heeft alles met transmigranten te maken.

 1. Belgische vissers brachten nooit eerder zoveel... afval aan wal: “Doe dit elke zeereis, het komt onze Noordzee ten goede”
  Zeebrugge

  Belgische vissers brachten nooit eerder zoveel... afval aan wal: “Doe dit elke zeereis, het komt onze Noordzee ten goede”

  De Belgische vissers hebben vorig jaar samen 65 ton vuilnis uit onze Noordzee bovengehaald: drie keer zoveel als een jaar eerder. ‘Fishing for Litter’ heet het initiatief waaraan ze meewerken. “Onze vissers willen onze Noordzee proper houden, al mogen we niet op onze lauweren rusten”, zegt minister Vincent Van Quickenborne, die het resultaat maandag in Zeebrugge kwam bekijken.
 2. En plots ligt er een echte Michelangelo in het Brugse Groeningemuseum: “Tot de jaren 90 wist niemand dat deze tekening van hem was”
  PREMIUM
  Brugge

  En plots ligt er een echte Michelange­lo in het Brugse Groeninge­mu­se­um: “Tot de jaren 90 wist niemand dat deze tekening van hem was”

  Musea Brugge, de overkoepelende organisatie van allerlei toplocaties in Brugge, krijgt een prestigieuze collectie van bijna 2.000 tekeningen van topkunstenaars in beheer. Het is de Stichting Jean van Caloen uit Loppem die de kunstwerken tijdelijk ter beschikking stelt. Absoluut hoogtepunt is de verbluffende ‘Steniging van de heilige Stefanus’ van Michelangelo. “Dit werk is een bedrag met vele nullen waard.”