In 2002 ontstonden er zware rellen in Brugge.
Volledig scherm
In 2002 ontstonden er zware rellen in Brugge. © BELGA

Dit scenario uit 2002 wil Brugse politie absoluut vermijden: massale politie-inzet voor komst Turkse fans

De politie van Brugge zet extra manschappen in voor de Champions League-match van Club tegen het Turkse Galatasaray deze avond. Met de rellen van 2002 in het achterhoofd wil de politie geen enkel risico nemen. De hele dag zijn er extra controles. “We nemen ook preventieve maatregelen”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. Zo zijn drankglazen in bepaalde delen verboden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Unizo en Decaluwé waarschuwen voor stijgend aantal winkeldiefstallen: “Mondmaskers kunnen verdachte gelaatsuitdrukkingen verbergen”

    Unizo en Decaluwé waarschu­wen voor stijgend aantal winkeldief­stal­len: “Mondmas­kers kunnen verdachte gelaatsuit­druk­kin­gen verbergen”

    Unizo en West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roepen handelaars en winkeliers op tot extra waakzaamheid voor diefstal deze zomermaanden. Volgens cijfers van de federale politie zit dat aantal in stijgende lijn. Bovendien vergen de coronamaatregelen veel energie, waardoor de alertheid voor winkeldieven kan afnemen. “Een mondmasker verbergt bepaalde gezichtsuitdrukkingen die in normale omstandigheden de aandacht van het winkelpersoneel lokken”, zegt Wouter Blomme van Unizo West-Vlaanderen.