De gestolen Renault Espace was het enige vervoersmiddel waarmee Wim Ghyoot, zijn vrouw Lore Tanghe en hun kinderen Puck, Remi, Zoë en Lowi zich snel konden verplaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gestolen Renault Espace was het enige vervoersmiddel waarmee Wim Ghyoot, zijn vrouw Lore Tanghe en hun kinderen Puck, Remi, Zoë en Lowi zich snel konden verplaatsen. © RV

Dieven stelen wagen van gezin met vier kinderen: “In de herfstvakantie zouden we net naar de Efteling gaan”

Sint-MichielsHet gezin van Wim Ghyoot (34) en Lore Tanghe (33) uit Sint-Michiels zit met de handen in het haar. Maandagnacht gingen dieven ervandoor met hun gezinswagen: een Renault Espace Initiale Paris. “Het was het enige middel om ons snel te verplaatsen met de vier kinderen”, vertelt het koppel aangedaan. De Brugse politie is een onderzoek gestart, al zit de wagen wellicht al in Nederland.

  1. Tot een kwartier aanschuiven bij binnenkomst kerstmarkt: “Er is maar één ingang en niet genoeg vrijwilligers: dat is een aandachtspuntje”
    Brugge

    Tot een kwartier aanschui­ven bij binnen­komst kerstmarkt: “Er is maar één ingang en niet genoeg vrijwilli­gers: dat is een aandachts­punt­je”

    Over het algemeen verliep het eerste weekend van Wintergloed vlot. “Het slechte weer bracht weinig mensen op de been, wat gezien de vierde golf een meevaller is”, zegt burgemeester Dirk de fauw. Toch was het zaterdagmiddag even aanschuiven bij binnenkomst op de Grote Markt. Sommige mensen stonden wel een kwartier lang aan te schuiven, soms in de gietende regen. “Er stonden op bepaalde momenten te weinig vrijwilligers om de massa op te vangen,”, legt De Fauw uit.