Volledig scherm
De politie van Brugge deed de nodige vaststellingen © Mathias Mariën

Dieven breken binnen in tennisclub en restaurant: kassa en cash geld gestolen

Dieven hebben woensdagnacht binnengebroken bij tennisclub De Blauwe Reiger en restaurant ONE in Brugge. In beide zaken namen ze cash geld of de kassa mee. 

De politie is een onderzoek gestart naar beide inbraken en bekijkt of er een mogelijke link bestaat. De tennisclub ligt langs de Oostendse Steenweg in Sint-Pieters en ligt niet meteen vlakbij het restaurant in de Arsenaalstraat. De kans bestaat dus ook dat het gaat om twee aparte daders. Bij de tennisclub forceerden ze drie deuren en konden ze uiteindelijk de kluis vinden, die ze ter plaatse openbraken. Ook de inhoud van de kassa namen ze mee. Alles samen goed voor zo'n 1.500 euro. In het restaurant was de werkwijze ongeveer hetzelfde. Ook daar forceerden ze de deur en namen ze de kassa mee. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Een 44-jarige man uit Roemenië riskeert vier jaar cel in de Brugse strafrechtbank omdat hij in amper drie maanden tijd liefst 21 senioren oplichtte met de zogenaamde wisseltruc. 17 keer lukte dat ook effectief, bij de overige keren bleef het bij een poging. I.G. sloeg meermaals toe in Brugge, Knokke, Roeselare, Ieper, Veurne, Lokeren en Antwerpen. “De man gebruikte telkens dezelfde list”, sprak de procureur. “Hij koos slachtoffers uit langs straat die meestal al een zekere leeftijd hadden bereikt. Hij sprak hen aan en hield hen een stuk van 2 euro voor. Dan vroeg hij die te wisselen. Als de slachtoffers hun portefeuille bovenhaalden graaide hij er geld uit en verdween. De man sloeg toe tussen 22 oktober 2018 en 22 januari 2019, tot hij in Brugge opgepakt werd. Het bleek dat hij speciaal het vliegtuig had genomen naar België om hier toe te slaan. Internationaal is hij immers al gekend. Zwitserland zoekt hem waar hij al 4 maal veroordeeld werd, en I.G. kreeg ook al straffen in Oostenrijk en Duitsland. Het is een internationale professionele dief.” Zijn advocaat heeft het niet zo begrepen. “Zijn strafblad telt in het buitenland en heeft hier geen waarde voor zijn straf hier, want hier is zijn strafblad blanco. En vier jaar cel is wel heel veel”, sprak hij. Vijf senioren stelden zich burgerlijke partij en eisten tussen de 50 en 550 euro terug. Vonnis op 17 juli.