De vrouwen sloegen telkens toe in filialen van Zara. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De vrouwen sloegen telkens toe in filialen van Zara. (illustratiebeeld) © Photo News

Dievegges stelen voor 4.000 euro aan kledij, telkens in filialen van Zara: parket vraagt 1 jaar cel

Brugge/OostendeTwee dievegges riskeren in de Brugse rechtbank 1 jaar cel voor drie diefstallen in filialen van kledingketen Zara. Ze maakten daarbij liefst 4.000 euro aan kledij buit.

 1. “Ze springen vanop een brug op rijdende treinen”: transmigranten nemen steeds meer risico’s om vanuit Zeebrugge in Groot-Brittannië te geraken
  PREMIUM
  Zeebrugge

  “Ze springen vanop een brug op rijdende treinen”: transmi­gran­ten nemen steeds meer risico’s om vanuit Zeebrugge in Groot-Brittannië te geraken

  Transmigranten die de haven van Zeebrugge binnendringen, maken steeds vaker gebruik van het rangeerstation in Zwankendamme. Daar halen ze levensgevaarlijke manoeuvres uit om op goederentreinen te kruipen. “Ze springen zelfs vanop een brug op de voorbijrijdende treinen”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Dat er transmigranten met succes de oversteek blijven maken, staat quasi vast. N-VA roept daarom op tot actie. “Het is vijf na twaalf. We vragen onder meer dagelijkse patrouilles en een uitbreiding van de capaciteit in onze gesloten centra”, zegt Kamerlid Theo Francken.
 1. IN BEELD. Voorlopig laatste warme en zonnige lentedag lokt Bruggelingen massaal naar buiten
  Brugge

  IN BEELD. Voorlopig laatste warme en zonnige lentedag lokt Bruggelin­gen massaal naar buiten

  De voorlopig laatste warme en zonnige lentedag lokt massaal veel Bruggelingen naar buiten. Het is opvallend drukker op pleinen en in parken. Mensen genieten van een ijsje op een bankje of trekken met de kinderen naar een speelplein. Ook langs de Vesten wordt gewandeld. Onze fotograaf mocht zich alvast even uitleven. Het is voorlopig de laatste warme en zonnige dag. De komende dagen gaat het kwik weer naar beneden en zal het ‘s nachts ook weer vriezen.
 2. Een paardencarrousel, een ingepakte toren, zitbanken met pinnen... Zo ziet de derde Brugse Triënnale er straks uit
  Brugge

  Een paardencar­rou­sel, een ingepakte toren, zitbanken met pinnen... Zo ziet de derde Brugse Triënnale er straks uit

  Coronacrisis of niet, in Brugge vindt van 8 mei tot 26 september voor de derde keer de driejaarlijkse Triënnale van hedendaagse kunst en architectuur plaats. Dertien kunstenaars en architecten kleden de stad straks in met grote installaties. Een draaimolen en een overspanning over de Sint-Annarei lijken nu al populaire attracties te worden. “Dit kan volledig coronaproof verlopen”, meent burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
 1. Esmee in actie voor kika na overlijden vader
  Play

  Esmee in actie voor kika na overlijden vader

 2. Tatoeëren mag weer: oma (85) heeft er nu één
  Play

  Tatoeëren mag weer: oma (85) heeft er nu één