De rode tandem verdween vanop het terrein van Viro vzw in Sint-Michiels.
Volledig scherm
De rode tandem verdween vanop het terrein van Viro vzw in Sint-Michiels. © Viro vzw

Dief steelt aangepaste tandem van man met mentale beperking: “Hij houdt echt enorm veel van die fiets”

Het is prachtig weer en dus hadden de begeleiders van Viro vzw in Sint-Michiels een fietstochtje gepland met één van hun bewoners. Een man met een mentale beperking kan normaal beschikken over een rode tandem die volledig aangepast is aan zijn noden. Alleen: de fiets werd eind vorige week gestolen.

  1. Alles om ‘Gentse toestanden’ te vermijden: politie patrouilleert extra in Brugse uitgaansbuurten

    Alles om ‘Gentse toestanden’ te vermijden: politie patrouil­leert extra in Brugse uitgaans­buur­ten

    Er heerst een ‘verhoogde waakzaamheid’ van de Brugse politie voor studentenfeesten in de buurt van ‘t Zand en de Eiermarkt. Bij de opening van het academiejaar hangt daar meestal een uitgelaten sfeer, maar de stad wil toestanden zoals in de Gentse Overpoortstraat vermijden. “Wij hebben alvast onze leden gevraagd om alle coronamaatregelen te volgen”, zegt Robin Van Houtven van studentenclub De Zwoane.
  2. Daling van aantal besmettingen in Brugge op zondag 27 september

    Daling van aantal besmettin­gen in Brugge op zondag 27 september

    In Brugge zijn er op één dag 10 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 12. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 117 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Brugge op 99 te liggen. Omdat Brugge meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de stad terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.