De rode tandem verdween vanop het terrein van Viro vzw in Sint-Michiels.
Volledig scherm
De rode tandem verdween vanop het terrein van Viro vzw in Sint-Michiels. © Viro vzw

Dief steelt aangepaste tandem van man met mentale beperking: “Hij houdt echt enorm veel van die fiets”

Het is prachtig weer en dus hadden de begeleiders van Viro vzw in Sint-Michiels een fietstochtje gepland met één van hun bewoners. Een man met een mentale beperking kan normaal beschikken over een rode tandem die volledig aangepast is aan zijn noden. Alleen: de fiets werd eind vorige week gestolen.

 1. De boom die de Brugse gemoederen verhit... Brouwerij mag 65 jaar oude esdoorn op ‘bierrotonde’ kappen: “We zijn zelf verrast”
  PREMIUM
  Brugge

  De boom die de Brugse gemoederen verhit... Brouwerij mag 65 jaar oude esdoorn op ‘bierroton­de’ kappen: “We zijn zelf verrast”

  “Het is het eerste dat ik ervan hoor”, reageert Xavier Vanneste, CEO van brouwerij De Halve Maan, op de goedkeuring van de provincie om een 65 jaar oude esdoorn te kappen. De boom op de rotonde aan de nieuwe bottelarij maakt plaats voor een oude brouwketel als ‘aandachtstrekker’. De vzw Bescherm Bomen & Natuur probeerde dat te verhinderen, maar vangt bot. Of valt de prachtige esdoorn toch nog te redden?
 2. Draaibrug van 130 meter lang en 34 miljoen euro arriveert in Zeebrugge: “Het zal de langste van Europa zijn”
  Zeebrugge

  Draaibrug van 130 meter lang en 34 miljoen euro arriveert in Zeebrugge: “Het zal de langste van Europa zijn”

  Spectaculair zicht in de achterhaven van Zeebrugge: daar is zaterdag het 130 meter lange draaiende middenstuk van de nieuwe Verbindingsbrug aangekomen. Vorige week verliet het gevaarte het werkhuis in Wondelgem bij Gent en het werd via de Westerschelde naar Zeebrugge gevaren. Dit weekend wordt het tijdens een heel secure ‘invaaroperatie’ op zijn plaats gezet. “Het is een onmisbare schakel voor 300 bedrijven, maar vooral ook om veilig van en naar het werk te rijden", zegt CEO Tom Hautekiet.