Mathias Mariën
Volledig scherm
© Mathias Mariën

Deskundige over dodelijke brand in godshuis: “Wellicht was sigaret de boosdoener”

BruggeDe brand van donderdagmorgen in het centrum van Brugge, waarbij een 66-jarige man om het leven kwam, is accidenteel ontstaan. Dat heeft de branddeskundige geconcludeerd. “Alles wijst erop dat een sigaret de boosdoener was”, aldus het parket.

 1. “Nee, ik heb geen spijt en zou het zo opnieuw doen. Wij zijn niet de criminelen”: klimaatactivist Wouter (45) praat voor het eerst na drie weken in de cel
  PREMIUM
  Brugge

  “Nee, ik heb geen spijt en zou het zo opnieuw doen. Wij zijn niet de criminelen”: klimaatac­ti­vist Wouter (45) praat voor het eerst na drie weken in de cel

  Dat hij voor deze actie in de gevangenis zou belanden, had Wouter Mouton (45) nooit verwacht. Overdreven, noemt hij het zelf. “Ik zat er tussen echte criminelen en kon de eerste zes dagen niemand bereiken”, zegt de klimaatactivist, net terug thuis na drie weken ‘brommen’. De Bruggeling kreeg de straf nadat hij zich vastkleefde aan het beroemde schilderij ‘Meisje met de parel’ in Den Haag. Een gesprek met een man met principes, die zijn lesje blijkbaar nog niet geleerd heeft...
 2. LEVENSVERHAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptransfer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”
  PREMIUM
  Ichtegem/Brugge

  LEVENSVER­HAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptrans­fer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”

  Hij speelde 251 wedstrijden in eerste klasse voor AA Gent en Club Brugge, verhuisde in 1954 voor het destijds astronomische bedrag van 800.000 Belgische frank (20.000 euro, red.) naar AA Gent en werd ook 15 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Als kers op de taart won hij in 1958 als eerste West-Vlaming ooit de Gouden Schoen. Niks was hem te veel, tot het drinken van vers bloed van een stierenkalf toe. Afgelopen week overleed Roland Storme op 88-jarige leeftijd. Het verhaal van de ‘vergeten’ Gouden Schoen.
 1. Zwart kruispunt aan Gentpoort wordt veiliger voor fietsers, maar eigenlijke werken starten wellicht pas in 2024: “Locatie zorgt voor heel wat uitdagingen”
  PREMIUM
  Brugge

  Zwart kruispunt aan Gentpoort wordt veiliger voor fietsers, maar eigenlijke werken starten wellicht pas in 2024: “Locatie zorgt voor heel wat uitdagin­gen”

  De eigenlijke werken voor de aanpassing van het kruispunt van de Gentpoort met de Brugse Ring (R30), starten wellicht in 2024. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer nadat de familie van Anna Van Daele (78), die begin dit jaar om het leven kwam bij een dodehoekongeval aan het kruispunt, verwees naar het gevaar. “Hoeveel doden moeten er daar nog vallen”, klonk het. Alleen blijkt het een complex dossier, waar wel hard aan wordt gewerkt.
 2. Bewakingsbeelden tonen hoe inbrekers telefoonwinkel binnensluipen vlak voor schietincident in Brugge: “Schade kan oplopen tot 20.000 euro”
  PREMIUM
  Sint-Kruis

  Bewakings­beel­den tonen hoe inbrekers telefoon­win­kel binnenslui­pen vlak voor schietinci­dent in Brugge: “Schade kan oplopen tot 20.000 euro”

  Luttele uren voor zaterdagochtend in Brugge een schietincident ontstond tussen de politie en enkele inbrekers, sloegen die laatste brutaal toe in een nabijgelegen telefoonshop. Vier daders sloegen er de vitrine stuk en slopen de winkel binnen, als paracommando's over de grond om het alarm te omzeilen. “Ze moeten op voorverkenning zijn gekomen”, denkt zaakvoerder Maxime Willems, die de schade mogelijk tot 20.000 euro ziet oplopen. Bekijk de bewakingsbeelden van de inbraak hieronder.