Proot
Volledig scherm
© Proot

Dertiger verkrijgt lichtere celstraf na inbrakenplaag in BMW’s

Brugge/Oostkamp/LoppemEen 31-jarige Litouwer is veroordeeld tot 2 jaar effectieve celstraf voor z’n betrokkenheid bij een reeks inbraken in BMW’s in Sint-Andries en omstreken. Norbertas M. kreeg eerder bij verstek 30 maanden cel, maar tekende verzet aan.

 1. REPORTAGE. Shoppen tijdens Brugse braderie én genieten van oldtimers: “Waaier aan verschillende handelszaken is hier een troef”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Shoppen tijdens Brugse braderie én genieten van oldtimers: “Waaier aan verschil­len­de handelsza­ken is hier een troef”

  Er heerst vrijdag, zaterdag en zondag gezellige drukte tijdens de Brugse braderie. De zomerkoopjes lokken shoppers van over het hele land naar de Breydelstad. Parkings liepen zaterdag vol, ondanks geregelde regenbuitjes. Liefst 21 straten doen mee, tot en met maandag. “Mensen letten op hun centen, en koopjes vallen dan dubbel in de smaak", klinkt het.
 1. Musea Brugge aangeduid als cultureel-erfgoedinstelling door Vlaamse regering: "Het is een ongelooflijke eer voor onze stad”
  PREMIUM

  Musea Brugge aangeduid als cultureel-erfgoedin­stel­ling door Vlaamse regering: "Het is een ongeloof­lij­ke eer voor onze stad”

  Vanmorgen kwam Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) naar Brugge om er officieel aan te kondigen dat Musea Brugge aangeduid wordt als cultureel-erfgoedinstelling dankzij haar collectie en werking op internationaal niveau. De Vlaamse regering keurde deze beslissing gisteren goed. Musea Brugge is daarmee de derde aangeduide instelling in Vlaanderen na M HKA en KMSKA, die allebei gevestigd zijn in Antwerpen. “Het is een ongelooflijke eer voor onze stad en het toont aan hoe belangrijk de musea hier zijn”, reageerde burgemeester Dirk De fauw (CD&V).