Timothy V. sloeg onder meer toe in het Boudewijnpark. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
Timothy V. sloeg onder meer toe in het Boudewijnpark. (illustratiebeeld) © Benny Proot

Dertiger krijgt 40 maanden cel voor inbraken in Boudewijnpark en Carrefour Express

Brugge/OostendeEen 32-jarige Bruggeling heeft een voorwaardelijke celstraf van 40 maanden gekregen voor zijn betrokkenheid bij drie inbraken en een reeks diefstallen. Timothy V. sloeg onder meer toe in het Boudewijnpark en een Carrefour Express in Brugge. Drie andere beklaagden kregen in hetzelfde dossier celstraffen tussen 3 en 37 maanden.

 1. 3,4 miljoen Belgen kozen afgelopen jaar voor een uitstap naar Brugge en die weten precies waarom: “Om te wandelen, op restaurant te gaan, terrasjes te doen en om te shoppen”
  PREMIUM
  Brugge

  3,4 miljoen Belgen kozen afgelopen jaar voor een uitstap naar Brugge en die weten precies waarom: “Om te wandelen, op restaurant te gaan, terrasjes te doen en om te shoppen”

  Tussen juni 2021 en juni 2022 heeft Westtoer 3,4 miljoen binnenlandse dagtoeristen geteld in Brugge. Wie naar Brugge komt, doet dat meestal in gezelschap en kiest voor wandelen, restaurants bezoeken en shoppen. Eén op de vijf Belgische bezoekers komt uit Wallonië of Brussel. “Dankzij de coronacrisis heeft de Belg Brugge herontdekt”, weet schepen van Toerisme Mieke Hoste.
 2. Anna sterft bij dodehoekongeval in Brugge, maar nabestaanden wijzen niet naar trucker: “Hoeveel verkeersdoden moeten er hier nog vallen?"
  PREMIUM
  Brugge

  Anna sterft bij dodehoekon­geval in Brugge, maar nabestaan­den wijzen niet naar trucker: “Hoeveel verkeersdo­den moeten er hier nog vallen?"

  Het dodehoekongeval dat Anna Van Daele (78) op het kruispunt van de Brugse Ring met de Generaal Lemanlaan het leven kostte, werd maandagochtend behandeld voor de politierechtbank. De alleenstaande vrouw werd negen maanden geleden op haar fiets aangereden door een 43-jarige trucker, op één van de zwartste kruispunten in Brugge. Die trucker deed uitgebreid, maar bijzonder aangedaan, zijn verhaal. “Ik heb haar écht niet gezien”.
 1. Zwart kruispunt aan Gentpoort wordt veiliger voor fietsers, maar eigenlijke werken starten wellicht pas in 2024: “Locatie zorgt voor heel wat uitdagingen”
  PREMIUM
  Brugge

  Zwart kruispunt aan Gentpoort wordt veiliger voor fietsers, maar eigenlijke werken starten wellicht pas in 2024: “Locatie zorgt voor heel wat uitdagin­gen”

  De eigenlijke werken voor de aanpassing van het kruispunt van de Gentpoort met de Brugse Ring (R30), starten wellicht in 2024. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer nadat de familie van Anna Van Daele (78), die begin dit jaar om het leven kwam bij een dodehoekongeval aan het kruispunt, verwees naar het gevaar. “Hoeveel doden moeten er daar nog vallen”, klonk het. Alleen blijkt het een complex dossier, waar wel hard aan wordt gewerkt.