Het gerechtsgebouw in Brugge.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Brugge. © JHM

“Deden het om stoer te doen”: jonge Bruggelingen riskeren tot 15 maanden cel voor gewapende overval op nachtwinkel:

Twee Bruggelingen van amper 19 en 20 jaar oud hebben zich voor de strafrechter moeten verantwoorden voor een gewapende overval begin dit jaar op een nachtwinkel. Het parket vorderde celstraffen van 15 maanden en 1 jaar.

De feiten vonden op dinsdagavond 22 januari plaats. Die avond stuurde C.M. (20) een sms’je naar zijn vriend L.T. (19) en nog een minderjarige. “Ik zit zonder geld”, klonk het bericht. Het drietal vatte het plan op om een nachtwinkel te overvallen. Ze kozen kruidenierszaak Ar-Rahmaan in de Sint-Maartensbilk uit als doelwit. 

200 euro cash

C.M. bedreigde de uitbater met een groot mes en dwong hem samen met z’n kompanen de kassa te legen. Uiteindelijk namen de jonge Bruggelingen met zo’n 200 euro aan cash geld. De bewakingscamera’s van de winkel registreerden de overval, waardoor de politie het drietal dezelfde nacht nog kon oppakken. Tijdens hun verhoor verklaarden ze de overval te hebben gepleegd “uit stoerdoenerij”. 

Maandagmorgen voor de Brugse rechter leken de twee meerderjarigen tot inzicht te zijn gekomen. “Ik heb veel spijt en wil m’n leven weer op de rails krijgen”, vertelde L.T. “De overval was impulsief en gebeurde zonder nadenken.” 

C.M. zag naar eigen zeggen het ernst van de feiten niet in. “Pas in de gevangenis is het besef gekomen. Ik kan de tijd jammer genoeg niet terugdraaien en wil de komende tijd bewijzen dat ik volwassen ben.” 

Het openbaar ministerie vorderde voor M. 15 maanden cel. Voor zijn kompaan werd 1 jaar gevangenisstraf gevraagd. De advocaten van beide beklaagden drongen bij de rechter aan op een werkstraf. Uitspraak op 14 oktober.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement