Een beeld van afgelopen zondag: waar de mensen nu passeren, moest normaal het terras van New Senses staan. Op de achtergrond zie je de overvolle terrassen van de buren
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van afgelopen zondag: waar de mensen nu passeren, moest normaal het terras van New Senses staan. Op de achtergrond zie je de overvolle terrassen van de buren © Benny Proot

De pechvogels van het WK? Dat zijn Marco en Ana, die zaak met zicht op aankomst noodgedwongen gesloten houden: “Héél zuur, zeker omdat we het pas de avond voordien wisten”

BruggeDan komt er eindelijk weer een massa volk richting Brugge, moet je noodgedwongen je zaak gesloten houden. Het overkomt de uitbaters van New Senses op de Vrijdagmarkt in Brugge. Hun zaak heeft een perfect zicht op de aankomststreep van het WK tijdrijden, de extra voorraad voor de volkstoeloop lag klaar, maar tóch houden Marco Antonio en zus Ana de deuren gesloten. “Het kan niet anders. We hadden grote verwachtingen, maar blijven met lege handen achter.” 

  1. Dries Corneillie (28) is de beste sommelier van het land: “Ik hou van alle wijnen die elegant en puur zijn, zonder daarbij een paardenbril op te zetten”
    Brugge

    Dries Corneillie (28) is de beste sommelier van het land: “Ik hou van alle wijnen die elegant en puur zijn, zonder daarbij een paarden­bril op te zetten”

    “Met deze titel gaan er deuren open, het is heel mooi om dat om mijn cv te kunnen zetten.” Eén dag nadat hij werd uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021 geniet Dries Corneillie (28) uit Zedelgem met volle teugen. De sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge leerde de liefde voor het vak kennen in hotelschool Ter Groene Poorte, waar hij maandag met open armen werd ontvangen.