Pieter Aspe: "Als het mooi weer is, verlang ik naar een terrasje in de zon."
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Aspe: "Als het mooi weer is, verlang ik naar een terrasje in de zon." © Photonews

De lockdown van Pieter Aspe: “Het zou belachelijk zijn om nu ineens te gaan sporten”

Schrijver Pieter Aspe (67) brengt de lockdown samen met zijn vrouw Tamara door in hun appartement met zicht op de Brugse reien. Voor de schrijver is thuisblijven een gewoonte, al voelt ook hij de gevolgen van de coronamaatregelen. “Ik kan nu al zeggen dat mijn volgende boek aan recordtempo klaar zal zijn”, zegt de schrijver. 21 vragen aan een superfan van Game of Thrones.

 1. Zo heropent de horeca in uw buurt: ontdek hier alles over de heropstart van jouw favoriete zaken in Brugge en omgeving
  PREMIUM

  Zo heropent de horeca in uw buurt: ontdek hier alles over de heropstart van jouw favoriete zaken in Brugge en omgeving

  De Veiligheidsraad heeft eindelijk beslist: na weken takeaway of zelfs sluiting kunnen we opnieuw naar ons vertrouwde restaurant of een terrasje doen in ons stamcafé. De heropening is echter allesbehalve evident. Voor hoeveel volk is er plaats? Hoe garandeert mijn favoriete horecazaak de social distancing? Plexiglas? Handgels? Een overzicht voor de horecazaken in de regio rond Brugge vind je hier.
 2. Het eerste ‘coronaproof’ festival is een feit: met maximum 200 personen genieten van spektakel in amfitheater
  PREMIUM

  Het eerste ‘corona­proof’ festival is een feit: met maximum 200 personen genieten van spektakel in amfithea­ter

  Het familiefestival Campo Solar - tussen de maïsvelden op de grens van Damme en Brugge - keert deze zomer terug in een alternatieve vorm. De organisatie moest door de coronacrisis een streep trekken door het grote festival, maar blijft niet bij de pakken zitten. In juli en augustus zullen ze tóch optredens organiseren en bezoekers ontvangen, volledig volgens de regels en ‘coronaproof’.