De trekking van EuroMillions zal voor de allereerste keer in haar geschiedenis op locatie georganiseerd worden
Volledig scherm
De trekking van EuroMillions zal voor de allereerste keer in haar geschiedenis op locatie georganiseerd worden © Photo News

De klokken van het Belfort moeten zwijgen en kuchen is verboden: EuroMillions houdt hoogst uitzonderlijk eenmalige trekking in Stadhuis van Brugge

BruggeEuropese primeur voor de stad Brugge: EuroMillions houdt er op vrijdag 3 december een trekking voor een superpot van 130 miljoen euro. Nooit eerder verliet EuroMillions z'n hoogbeveiligde studio in het hoofdkantoor van La Française des Jeux in de buurt van Parijs. En dat gaat gepaard met stevige veiligheidsmaatregelen. “We moesten zelfs een stabiliteitsstudie van de gotische zaal van het Stadhuis laten uitvoeren”, zegt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij.

  1. Brugse ziekenhuizen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”
    PREMIUM
    Brugge

    Brugse ziekenhui­zen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”

    Hoewel de besmettingscijfers stilaan stagneren, voelen ze in AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge de druk op de werking van het ziekenhuis en de dienst intensieve zorg toenemen. Vandaag liggen 43 coronapatiënten in Sint-Jan en 23 coronapatiënten in Sint-Lucas, waarvan er samen 28 op de diensten intensieve zorg zijn opgenomen. “Minder dringende ingrepen stellen we uit”, zegt Hans Rigauts van AZ Sint-Jan. “Het is dweilen met de kraan open”, vindt Nico Dierickx van het Sint-Lucasziekenhuis.