Een gemachtigd opzichter aan de Gistelse Steenweg, vlak bij basisschool Sint-Lodewijkscollege. Rechts: directeur Marc Slosse bij de herdenkingsplaat voor de verongelukte Yamen (6).
Volledig scherm
Een gemachtigd opzichter aan de Gistelse Steenweg, vlak bij basisschool Sint-Lodewijkscollege. Rechts: directeur Marc Slosse bij de herdenkingsplaat voor de verongelukte Yamen (6). © Proot

De dood van Yamen (6) maakte veel los: zo wil Brugge vrachtwagens uit schoolbuurt weren. “Maar een verbod komt er alleszins niet”

BruggeDe stad Brugge is met sectororganisaties zoals de Bouwunie en Transport en Logistiek Vlaanderen overeengekomen om vrachtwagens tijdens start en einde van de schooldag te weren. Het is in Brugge de enige manier om die buurten veiliger te maken. “Want een verbod op vrachtverkeer rond de schoolpoort komt er niet", zegt burgemeester Dirk De fauw.

 1. Man (42) dringt woning ex binnen en probeert haar te wurgen: “Ben zelf gechoqueerd door wat ik heb gedaan”
  PREMIUM
  Brugge / Roeselare

  Man (42) dringt woning ex binnen en probeert haar te wurgen: “Ben zelf gecho­queerd door wat ik heb gedaan”

  Een 42-jarige man uit Brugge is begin dit jaar binnengeraakt in de woning van zijn ex-vriendin in Roeselare en heeft geprobeerd om haar te wurgen. De vrouw kon zich verzetten met haarlak en tierde de longen uit haar lijf. Toch raakte ze even bewusteloos. “Ik wilde een bevestiging van mijn vermoeden dat ze me bedroog”, zei de man tegen de rechter.
 1. In de haven, langs de grens of langs waterlopen, in het hinterland: deze fietsroutes moet je zeker uitproberen bij je trip naar Brugge en de zee
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  In de haven, langs de grens of langs waterlopen, in het hinterland: deze fietsrou­tes moet je zeker uitprobe­ren bij je trip naar Brugge en de zee

  De banden zijn opgepompt, de remmen aangespannen én het goede weer is van de partij: de komende zomer gaan we opnieuw met z'n allen fietsen. Maar waar aan de kust kan je het best fietsen? Welke routes in Brugge en noord West-Vlaanderen mag je absoluut niet missen? Wij zetten de leukste fietsuitstapjes op een rij. Inclusief een meerdaagse tocht zonder ‘bagagestress’. Hoe vaak je stopt onderweg, bepaal je uiteraard helemaal zelf. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 2. Beruchte gangster staat terecht na vermeende ontsnappingspoging uit gevangenis: "In z'n kussensloop zaten zeven aaneengeknoopte lakens”
  Brugge/Borgerhout

  Beruchte gangster staat terecht na vermeende ontsnap­pings­po­ging uit gevangenis: "In z'n kussen­sloop zaten zeven aaneenge­knoop­te lakens”

  Gangster Mohamed Elidrissi (33) uit Borgerhout riskeert 6 maanden cel voor het beschadigen van een raam in de Brugse gevangenis. Volgens het parket had de overvaller de bedoeling om te ontsnappen. “In z'n kussensloop werden zeven aaneengeknoopte lakens en een broodmes aangetroffen", stelde de procureur. Desondanks vraagt Elidrissi de vrijspraak.