Kristof Ranson mag je tegenwoordig de beste ‘salamislager’ van het land noemen. Hij won maar liefst drie gouden medailles op het belangrijke concours Eurobeef.
Volledig scherm
Kristof Ranson mag je tegenwoordig de beste ‘salamislager’ van het land noemen. Hij won maar liefst drie gouden medailles op het belangrijke concours Eurobeef. © Benny Proot

De beste salami van het land vind je in Brugge: “Ik word er blijkbaar met de jaren beter en beter in”

Brugge“Salami is iets heel speciaals en best moeilijk om te maken.” Kristof Ranson (44) uit Sint-Andries bij Brugge mag, na hét kampioenschap voor de slagers, zijn charcuterie tot de beste van het land rekenen. Zijn stokpaardje is salami, al van toen hij in de zaak van zijn ouders kwam werken. “Ik blijf experimenten", vertelt hij.

  1. REPORTAGE. Topchefs van morgen volgen drie jaar les in legendarisch driesterrenrestaurant: “Deze hogeschoolopleiding helpt ons bij onze droom”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Topchefs van morgen volgen drie jaar les in legenda­risch driester­ren­res­tau­rant: “Deze hogeschool­op­lei­ding helpt ons bij onze droom”

    30 jaar lang vormde het statige gebouw van De Karmeliet in de Langestraat in Brugge het decor voor een van de beste restaurants die ons land ooit gekend heeft. Tegenwoordig vervolmaken zo'n 30 topchefs van de toekomst er een bachelor in de Culinary Arts, de eerste hogeschoolopleiding voor koks en restaurantondernemers. “Zelfs jongeren uit Dubai, Roemenië en de Malediven hebben zich ingeschreven”, zegt docent Peter De Coster. Kijkt u even mee achter de schermen in De Karmeliet, waar u misschien ooit tóch nog eens de voeten onder tafel kan schuiven.