Eendenkroos op de Damse Vaart zorgt ervoor dat zwemmen niet mogelijk is
Volledig scherm
Eendenkroos op de Damse Vaart zorgt ervoor dat zwemmen niet mogelijk is © Benny Proot

Damme-Brugge, oudste zwemwedstrijd van Europa, afgelast door eendenkroos: “Zwemmen in de Damse Vaart is zo niet verantwoord”

Damme/BruggeDamme-Brugge, de oudste openwaterzwemwedstrijd van Europa, gaat dit weekend niet door. Reden? Eendenkroos op de Damse Vaart. Een fikse domper voor de organiserende Koninklijke Brugse Zwemkring. “We hadden veel tijd en energie gestoken om er een feest van te maken. Behalve het competitiegedeelte waren er ook activiteiten voor recreanten en investeerden we in randanimatie. Frustrerend dat we nu alles moeten annuleren", zegt Wim Van Hecke van de KBZ.

  1. Brugge verhoogt toeristenbelasting en daar is de sector niet blij mee: “Dit was blijkbaar al in juni beslist, maar niemand vond de moed om ons in te lichten”
    PREMIUM
    Brugge

    Brugge verhoogt toeristen­be­las­ting en daar is de sector niet blij mee: “Dit was blijkbaar al in juni beslist, maar niemand vond de moed om ons in te lichten”

    Brugge verhoogt vanaf 1 januari 2023 haar toeristentaks van 2,83 naar 3,75 euro per dag. “Dit zal niet doorslaggevend zijn om een reis te boeken in onze mooie stad”, klinkt het bij het stadsbestuur. De hotelsector is vooral ontgoocheld over hoe de verhoging gecommuniceerd werd. “Wat moeten we zeggen tegen klanten die voor volgend jaar al hebben geboekt?”