De sluisdeur van de Pierre Vandammesluis wordt verplaatst voor een renovatie.
Volledig scherm
De sluisdeur van de Pierre Vandammesluis wordt verplaatst voor een renovatie. © Benny Proot

Daar zweven een sluisdeur van 2.500 ton én 750 ton oesters boven Zeebrugge

In de haven van Zeebrugge is een spectaculaire operatie aan de gang. Voor de tweede keer wordt een sluisdeur van de Pierre Vandammesluis van 2.500 ton zwaar losgekoppeld, uit het water getild en via een drijvende bok overgebracht naar de achterhaven voor renovatie. 

  1. Restorecensie De Pepermolen: tot rust komen in hartje Brugge met eigenzinnige gerechten vol eerlijke smaken
    PREMIUM

    Restorecen­sie De Pepermolen: tot rust komen in hartje Brugge met eigenzinni­ge gerechten vol eerlijke smaken

    Restaurant De Pepermolen is al jaren een vaste waarde in de Brugse Langestraat, maar om een of andere reden zijn we er nog nooit geraakt. Een vergissing, zo bleek afgelopen weekend. In de schaduw van de vroegere Karmeliet schotelen Diny en Christoph Millecam je eigenzinnige gerechten voor met respect voor het product. Hoewel je je in hartje Brugge bevindt, kom je er volledig tot rust. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.