Voor de 250ste verjaardag van de Sint-Janshuismolen werd de omgeving versierd.
Volledig scherm
Voor de 250ste verjaardag van de Sint-Janshuismolen werd de omgeving versierd. © Benny Proot

Cultuursector krijgt hart onder de riem tijdens Cultuurvolle Zondag

In Brugge was er zondag behoorlijk wat interesse in de Cultuurvolle Zondag. Het evenement verving de Autoloze Zondag, waar normaal zo'n 50.000 mensen op afkomen. Het was één van de eerste grotere evenementen sinds de lockdown.

 1. Archeologen doen mysterieuze vondst tijdens renovatie 18de-eeuws stadspaleis: “Hoe is dit mogelijk?”
  PREMIUM
  Brugge

  Archeolo­gen doen mysterieu­ze vondst tijdens renovatie 18de-eeuws stadspa­leis: “Hoe is dit mogelijk?”

  Bij de start van de werken aan het stadspaleis Huis Van Hamme in Brugge is een intrigerende vondst gedaan. In een van de hoeken van de site troffen archeologen tot hun verbazing een skelet van minstens 400 tot 500 jaar oud aan. “Hoe die man of vrouw dáár terecht is gekomen, is nog een mysterie. Er was op die plek alleszins geen begraafplaats.” Er werd ook een onverwacht voorwerp bij het skelet ontdekt.
 1. Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijkste fietsknelpunten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”
  PREMIUM
  Brugge

  Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijk­ste fietsknel­pun­ten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”

  Hoeveel inspanningen levert Brugge om een fietsveilige stad te zijn? Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) stuurde alvast een brief richting mobiliteitsminister Georges Gilkinet om een wettelijk kader mogelijk te maken voor een fietszone in de binnenstad. Maar dat lost uiteraard niet alles op, blijkt uit de vele reacties op ons West-Vlaams Fietsdossier. Vaak vormen putten of scheuren in fietspaden een bron van ergernis, maar evengoed zijn er veel bezorgdheden over gevaarlijke (kruis)punten in Brugge. Dit zijn 5 hamvragen van onze lezers. De andere afleveringen van het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier.